CES 2021: bežični punjač mobitela s UV-C sanitarnim sredstvom

blank

Oblio je 2-u-1 bežični punjač te je na CES 2021 u kategoriji Zdravlje i wellness osvojio nagradu za najbolju inovaciju

Samo nekoliko tjedana nakon što ga je TIME proglasio jednim od najboljih izuma u 2020. godini Oblio je osvojio nagradu za inovaciju CES 2021. Francuska dizajnerska tvrtka Lexon na smislen način kombinira stil i funkcionalnost.

Oblio pomaže u sprječavanju širenja štetnih bakterija koje se nalaze na našim pametnim telefonima, a pri tom se koristi UV-C LED smješten u samoj posudi te se na taj način iskorjenjuju DNA mikroorganizama koji se nalaze u virusima, plijesni i klicama.

Trajanje ciklusa čišćenja traje 20 minuta tijekom kojih se dezinficira svih 360 stupnjeva, a kroz laboratorijska ispitivanja je utvrđena učinkovitost te Oblio ubija 99,9 posto virusa, uključujući H1N1.

Uz funkciju čišćenja, Oblio se koristi i kao bežični punjač pametnih telefona. Snaga punjenja je 10 W tako da će se pametni telefon u potpunosti napuniti za tri sata. Podržano je punjenje uređaja koji koriste Qi tehnologiju punjenja (noviji Apple i Android). U Oblio je ugrađen LED indikator koji pokazuje ispravno pozicioniranje i status punjenja mobilnog uređaja.

Cijena za Lexon Oblio, koji se već može kupiti u mnogim trgovinama, je 79,90 eura (oko 605 kuna), a više informacija potražite na lexon-design.com

blank blank