LG predstavio najimpresivniju premium TV liniju do sada

blank

Premium linija televizora uključuje OLED, QNED Mini LED i NanoCell televizore, a jedan LG-jev model dobitnik je nagrade CES 2021 Best of Innovation Award

Novi OLED panel, napredna struktura LCD panela, poboljšani procesor i dodatne veličine zaslona noviteti su s kojima LG ulazi u novu 2021. godinu. Nova premium linija televizora, s ultimativnom TV tehnologijom, pojačat će LG-jevu dominantnu poziciju u industriji.

Model LG 48C1 dobitnik je nagrade CES 2021 Best of Innovation Award, sajma koji se upravo održava u online izdanju. LG-jeva linija televizora za 2021. godinu, uključujući samoosvjetljujuće LG OLED televizore, nove premium LG QNED Mini LED televizore i uranjajuće NanoCell televizore s ultra velikim zaslonima izložena je u LG-jevom virtualnom izložbenom štandu na sajmu CES 2021, koji je počeo 11. siječnja 2021.

blank

LG-jeva najnovija serija G1 sadrži OLED evo, sljedeći korak u evoluciji OLED TV tehnologije koja pruža svjetliji i živahniji prikaz slike nevjerojatne jasnoće, detalja i realističnosti, najavljuju iz LG-ja iskustvo koje će korisnicima ponuditi više izbora nego ikad prije. Serija LG C1 se može pohvaliti raznolikim veličina, od 48-inčne verzije koju preferiraju gameri, do novog 83-inčnog modela koji donosi odlične mogućnosti za organiziranje filmskih večeri.

Novi stalak Gallery Stand 2 je atraktivna alternativa elegantnom nosaču Gallery Design za one koji žele veću fleksibilnost u izgledu interijera. LG je proširio broj TV modela koji će podržavati značajke HDMI 2.1 u 2021. godini.

blank

Paneli koji se koriste u liniji OLED TV-a za 2021. godinu certificirani su od strane švicarske kompanije Societe Generale de Surveillance (SGS) s minimalnim utjecajem na okoliš, jer koriste manje opasne tvari i mogu se reciklirati. Prema rezultatima ocjene SGS-a, LG OLED TV paneli smanjuju emisiju hlapivih organskih spojeva (VOC) za više od 50 posto u usporedbi s LCD TV panelima iste veličine.

LG-jevi OLED televizori koriste prve na svijetu TV panele s certifikatom Eyesafe koji udovoljavaju zahtjevima emitiranja niske razine plavog svjetla. Zapravo su testovi pokazali da LG OLED televizori emitiraju približno 50 posto manje plavog svjetla od premium LCD TV panela slične veličine.

LG-jev najnoviji inteligentni procesor koristi dubinsko učenje za poboljšanje upscalinga. Procesor α (Alpha) 9 Gen 4 AI, poboljšava performanse na najnovijim LG OLED televizorima iz serija Z1, G1 i C1, LG QNED Mini LED modelima QNED99 i QNED95 te LG NanoCell modelima NANO99 i NANO95.

blank

Procesor posjeduje način rada AI Picture Pro te na zaslonu prepoznaje lica i tijela, razlikuje prednje i pozadinske objekte, obrađujući ih neovisno, a sve kako bi slika postala više trodimenzionalne. Sa svojom sposobnošću otkrivanja žanra sadržaja, procesor α9 Gen 4 dodatno optimizira kvalitetu slike, količinu svjetlosti u scenama i ambijentalne uvjete u kod različitih okruženja gledanja.

WebOS 6.0 platforma je potpuno redizajnirana te donosi novi početni zaslon, poboljšanja performansi i značajki, pruža brži pristup aplikacijama i jednostavnije otkrivanje sadržaja, uz još osobnije preporuke.

LG-jevi OLED televizori za 2021. godinu su opremljeni novim značajkama poput Game Optimizera, zajedno s vremenom odziva od 1 milisekunde, malim ulaznim kašnjenjem i četiri ulaza koji podržavaju najnovije HDMI specifikacije.

blank