Domaći gaming brend na sajmu Reboot Infogamer

blank

Svjetski poznati brend White Shark predstavio se na najvećem regionalnom sajmu video igara, gaminga i prateće opreme Reboot Infogamer 2023

Uz prisustvo na 30-ak tržišta širom Europe i izvan europskih granica hrvatski gaming brend White Shark dao je snažnu podršku kako industriji video igara i gaming opreme tako i brizi za okoliš, zaštiti prirode i društveno odgovornim projektima.

Na sajmu Reboot Infogamer powered by A1 je White Shark predstavio novi portfolio gaming proizvoda te projekte financijske podrške zaštiti morskih pasa i okoliša, stipendiranja učenika i studenata u game develpementu i podršku edukaciji o sigurnosti / opasnostima interneta i društvenih mreža te odgovornom influensiranju.

White Shark je već godinama regionalni lider u distribuciji računalne i gaming opreme te je uz pažljivo odabrani portfolio proizvoda dobru distribuciju po gotovo cijeloj Europi te odličan digitalni marketing s više od 50 influensera prošle godine postao idejni začetnik i sponzor mnogih društveno odgovornih projekata, što je potvrdio i organizacijom nekoliko panel rasprava u sklopu ovogodišnjeg Infogamera i to o temama od šireg društvenog značaja.

blank

Jedna od tema panela bila je „brinimo jedni o drugima”, što je i jedan od projekata na kojima radi White Shark u sklopu svoje inicijativu „Let’s Care about each other”, za što su na Infogameru predstavili donaciju od 100.000 dolara (USD) za zaštitu morskih pasa i njihovog okoliša.

Zaštita morskih pasa je bila sasvim logična s obzirom da se brand zove White Shark, a posebno uzimajući u obzir činjenicu da je već 70% od 66 vrsta koji žive u Mediteranu ugroženo te da čovjek godišnje ubije oko 100 milijuna morskih pasa.

U ovoj kampanji sudjeluju i ambasadori White Sharka – sve uspješnija plivačka maratonka Dina Levačić, profesor, novinar, ekolog i influencer Domagoj Jakopović Ribafish, Vanja Peleš – svjetski prvak u ronjenju na dah i drugi. White Shark je ovime postao i službeni donator najveće svjetske organizacije za zaštitu okoliša „International Union for Conservation of Nature” s fokusom na zaštiti morskih pasa.

2016. godine nastao White Shark a za nekoliko mjeseci se pokreće još jedan gaming brand BARRACUDA, obznanjeno je na zagrebačkom gaming sajmu koji se na Zagrebačkom Velesajmu održava od 9. do 12. studenog 2023.

blank

Šmit Electronic kao i White Shark osnovao je Stjepan Šmit, koji je svojim vizijama i velikim zanimanjem za ICT i gaming u 30 godina poslovanja, od 1994. do danas, od male softverske tvrtke u Kutini stvorio vodeći gaming brend na domaćem i širem regionalnom tržištu.

Tako gaming danas čini više od 50 posto njihove prodaje, a kako je to raslo godinama logično je bilo stvoriti novi brend samo za to. White Shark proizvode i opremu izvozi u sve zemlje regije te u veliku Britaniju, zemlje Baltika, Češku, Slovačku, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Grčku, Albaniju, Tunis, Maroko, Italiju, Francusku…

Šmit je naglasio da na ovogodišnjem sajmu Infogamer White Shark nastupa po četvrti put, a uz predstavljanje aktualne ponude i nadolazećih noviteta organizirali su i sudjeluju u tri panela – o opasnostima interneta i društvenih mreža, mogućnostima obrazovanje u razvoju računalnih igara i o zaštiti okoliša i očuvanju našeg okruženja. Za narednu godinu su najavili još jednu kampanju pod radnim nazivom „Play responsable“.

Brinu se ne samo o zaštiti morskih pasa nego i općenito o zaštiti okoliša podržavajući i organizirajući akcije čišćenja mora i obale. „Obavezali smo se izbaciti plastiku iz svih pakiranja i uvesti u asortiman sve više proizvoda od reciklirane plastike. Krajem godine stižu prve laptop torbe i ruksaci koji su napravljeni od recikliranih boca”, poručio je Šmit.

blank

blank