ENT bilježi rast u svim tržišnim segmentima

blank

Ericsson Nikola Tesla Grupa objavila je (odlične) poslovne rezultate za 9 mjeseci 2021. godine te još jedan uspješan kvartal

Prihodi od prodaje bilježe rast na svim tržišnim segmentima te iznose 1.533,0 milijuna kuna (prvih devet mjeseci 2020.: 1.443,5 milijuna kuna) i 6,2% su viši u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, objavila je Ericsson Nikola Tesla Grupa.

Bruto dobit iznosi 176,8 milijuna kuna (prvih devet mjeseci 2020.: 125,1 milijun kuna), što je 41,3% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine dok bruto marža bilježi porast na 11,5% (prvih devet mjeseci 2020.: 8,7%).

Neto dobit iznosi 114,7 milijuna kuna (prvih devet mjeseci 2020.: 67,2 milijuna kuna) što je porast od 70,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U odnosu na prvih devet mjeseci 2020. godine, prihodi od prodaje viši su 6,2%, pri čemu je ostvaren porast prihoda na svim tržišnim segmentima. S udjelom izvoza od 52,4% u ukupnim prodajnim rezultatima, kompanija zauzima visoko mjesto na listi najvećih hrvatskih izvoznika.

„ Iza nas je još jedan uspješan kvartal u kojem smo nastavili ostvarivati odlične poslovne rezultate te se pozicionirati kao tržišni lider u novim tehnologijama. Najznačajniji događaj trećeg kvartala, koji će utjecati na cjelokupno telekom tržište Republike Hrvatske, bila je javna dražba frekvencijskog spektra za 5G mrežu održana u kolovozu. Alokacijom 5G spektra operatorima u Hrvatskoj otvoreno je novo poglavlje u implementaciji 5G tehnologije koja ima potencijal transformirati našu ekonomiju. Ericsson Nikola Tesla Grupa će u suradnji sa svim dionicima ekosustava, u kojem su ključni operatori, industrija, javna uprava i sektor obrazovanja, na najbolji mogući način nastojati iskoristiti 5G inovacijski potencijal za kreiranje novih prilika i prihoda u različitim sektorima. Samo tako možemo osigurati održivost i globalnu konkurentnost naše ekonomije, uz otvaranje novih radnih mjesta“, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Gordana Kovačević
Gordana Kovačević