Ericsson Private 5G je sljedeća generacija privatnih mobilnih 4G i 5G mreža

blank

Nadogradnja Ericssonovove 4G/5G radijske i jezgrene tehnologiju s dvojnim načinom rada omogućit će široku paletu korisničkih slučajeva

Ericsson nastavlja s razvojem novih generacija privatnih mobilnih 4G i 5G mreža namijenjenih Industriji 4.0 i digitalnoj transformaciji industrijskih sektora. Ericsson Private 5G je nova, sljedeća generacija sigurne povezanosti na lokaciji.

Ericsson Private 5G optimizira i pojednostavljuje rad s mrežnim upravljanjem temeljenim na oblaku, uz nadogradnje bez prekida rada, zajamčene visoke performanse i instalaciju u roku od nekoliko sati. Nakon samo nekoliko sati, na bilo kojoj lokaciji, može se obaviti instalacija i prilagoditi za veća područja pokrivanja i više uređaja uz veći kapacitet po potrebi.

Glavni korisnici mreže koja optimizira i pojednostavljuje poslovanje mrežnim upravljanjem temeljenim na oblaku, čuva osjetljive podatke na lokaciji, uz nadogradnje bez prekida rada i jamstvo visokih performansi kroz ugovore o razini usluge su proizvodnja, rudarstvo i procesna industrija, obalna i elektroenergetska poduzeća te luke i zračne luke.

Ericsson Private 5G je fleksibilno dizajnirano rješenje i podržavat će niz razina primjene, ovisno o zahtjevima, kako bi odgovaralo različitim potrebama. Tvrtke mogu upravljati svojim mrežama i integrirati ga s IT/OT sustavima putem otvorenog sučelja za programiranje aplikacija.

Ericsson Private 5G nadograđuje se na Ericssonovu 4G/5G radijsku i jezgrenu tehnologiju s dvojnim načinom rada, omogućavajući široku paletu korisničkih slučajeva u zatvorenom kao i vani, uz dobru integraciju s poslovanjem, uređajima i aplikacijama. Kao rezultat toga, tvrtke mogu poboljšati produktivnost, pružiti svojim kupcima veću vrijednost i osigurati bolje radno okruženje za zaposlenike.

Kroz inovativne korisničke slučajeve uključeno je praćenje imovine i automatizacija u stvarnom vremenu za poboljšanje produktivnosti u skladištima. Pri tome digitalni blizanac može pomoći u optimizaciji rada u proizvodnji. Učinkovito praćenje kvalitete može se izvršiti i putem proširene stvarnosti ili pametnih nadzornih dronova kako bi se povećala sigurnost radnika, posebno u potencijalno opasnim okruženjima poput luka i rudnika.

Ponuda Ericssona Nikole Tesle

Ericsson Nikola Tesla je u suradnji s operatorima stekao veliko iskustvo u planiranju, dizajniranju, implementaciji, testiranju, optimiziranju, nadzoru i održavanju svih dijelova od kojih se sastoje privatne mreže, od radijskog pristupnog dijela, preko transmisije, jezgrenog dijela sve do aplikacija.

Svoje stečeno znanje i iskustvo kompanijski stručnjaci u okviru Ericssonovih projekata već primjenjuju i na privatne mreže utemeljene na globalnim standardima. Timovi Ericssona Nikole Tesle mogu u suradnji s operatorima ponuditi izradu traženog rješenja, jedinstvenog za svakog kupca implementirajući Ericssonova fleksibilna i prilagodljiva rješenja za privatne mreže.

Rješenja se mogu prilagoditi potrebama operatora i njihovih krajnjih korisnika za nadopunu njihove ponude poslovnim subjektima, odnosno za stvaranje novih izvora prihoda. Kompanijski stručnjaci sudjeluju u svim fazama od dizajna i odabira odgovarajuće opreme, preko integracije i puštanja u rad, a u ponudi su i upravljane usluge, tj. usluge upravljanja tom privatnom mrežom za partnera.