Kad bi se birao best buy smartphone, bio bi to…

blank

Unatrag nekoliko godina jedan model pametnog telefona korisnici odlično prihvaćaju, a mi smo istražili koji su to razlozi

Alcatelova serija 1S već nekoliko godina privlači pozornost velikog broja kupaca. Prema podacima IDC korporacije, Alcatelova serija 1 je tijekom 2019. i 2020. godine bila najprodavaniji ulazni 4G pametni telefon na europskom tržištu. Pozornost privlači i model Alcatel 1S (2021).

Što danas korisnici pametnih telefona žele? Žele lijep dizajn, žele veliki ekran, žele višestruku stražnju kameru, žele dobru selfie kameru, žele veliki kapacitet baterije. A što ne žele? Ne žele slabu bateriju, ne žele komplicirano otključavane ekrana, žele sve na jedan dodir. I ne žele skup telefon.

blank

Stoga ne čudi što su Alcatelovi pametni telefoni serije 1 izuzetno popularni na našim prostorima, ali i u ostatku svijeta. Udovoljavaju svim prethodnim uvjetima, ne koštaju previše, a traju godinama. Na kraju krajeva, Alcatel je jedan od rijetkih brandova iz 90-ih godina koji i dan danas uspješno posluje dok su mnogi drugi brandovi već odavno nestali.

Alcatel 1S (2021) dizajnom izgleda poput vrhunskih smartphoneova. Stavite li ga na stol, svi će pogledati prema njemu. Vidjet će 6,52-inčni HD+ Vast Display koji prekriva 88,5 posto prednje površine, u omjeru 20:9. Dakle, idealan je za praćenje Netflix i drugih streaming servisa, a da pri tome njegova HD+ rezolucija neće previše trošiti bateriju.

blank

Na ekranu se prikazuju realne boje, kontrast je odličan, oštrina također tako da odmah po pokretanju ovog Android 11 telefona možete početi uživati. Čak i ako vam je nezgodno sve raditi s jednom rukom, jer je telefon uobičajen za današnje gabarite, možete koristiti One-handed multitasking – moći ćete dosegnuti sve što vam treba, samo s jednom rukom.

Način podijeljenog zaslona omogućuje vam razdvajanje zaslona odnosno prikazivanje dvije aplikacije istovremeno tako da u gornjem dijelu ekrana možete pratiti svoju seriju preko stream servisa, a u donjem dijelu ekrana pregledavati e-poštu, poruke, chat ili bilo što drugo.

2 + 13 + 2 = trostruka kamera

blank

Pametni telefoni nove generacije na stražnjoj strani imaju nekoliko senzora kako bi se dobila što veća kvaliteta snimki, bilo da snimate nešto u daljini ili neposrednoj blizini. Na vrhu se nalazi 2-megapikselna dubinska kamera s kojom ćete dobiti odlične zamućene ili izoštrene efekte.

U sredini je glavna kamera od 13 megapiksela, a uz automatsko fokusiranje otkrivanja faze (PDAF) dobit ćete savršene snimke bez potrebe za okidanjem većeg broja snimki i zatim traženja najbolje fotografije. Neće biti potrebna ponovna snimanja ili ponovno fokusiranje.

Želite li snimiti pčelu na cvijetu, bez straha usmjerite treću leću s udaljenosti od samo nekoliko centimetara – 2-megapikselni makro senzor bez problema će fokusirati detalje s male udaljenosti.

AI Scene Detection, AI Filter i Best Shot omogućuju automatsko prepoznavanje različitih situacija, a vi samo trebate pritisnuti okidač. Snimljene fotografije se u Smart Albumu automatski, inteligentno klasificiraju prema vremenskoj traci i kategorijama. Ne morate brinuti o organizaciji albuma.

blank

Prednja kamera od 5 megapiksela je također jako sposobna. Uz HDR Selfie može prepoznati i izoštriti više lica koja se žele snimiti zajedno s vama – dobit ćete najbolju ekspoziciju, bez obzira nalazili se u slabo osvijetljenoj sobi ili hvatali zalazak sunca. Uz AI Face Tracking koristi se umjetna inteligencija koja instantno prepoznaje ljudsko lice, čak i kad se netko kreće i teško ga je uloviti u kadar. Naravno, prednja kamera omogućuje prepoznavanje lica pa je za otključavanje dovoljan samo vaš pogled. U mraku se koristi LCD flash, koji dodatno osvjetljava lice.

Pri svemu navedenom ne morate brinuti o bateriji – kapaciteta je 4000 mAh te omogućuje 63 sata slušanja glazbe, 16 sati gledanja YouTube video filmova ili 11 sati gledanja TikTok snimki. 3 GB radne memorije i 8-jezgreni čipset optimizirano troše energiju.

blank

Smart Manager brine se oko potrošnje i optimizira potrošnju, a uključite li pri 15 posto kapaciteta baterije super saving način, baterija će vam potrajati i do 7 dana. Nisu ovo sve funkcije i funkcionalnosti koje nudi Alcatel 1S (2021) – ima senzor otiska prsta, Google Assistant tipku, Kids Mode odnosno način za djecu.

U kućište se mogu smjestiti dvije SIM kartice i microSD kartica kojom ćete memoriju od 32 GB proširiti za dodatnih (čak!) 512 GB. Alcatel 1S (2021) dolazi u tri zanimljive boje.

blankblank blank