GameBar platforma specijalizirana za gaming

blank

GameBar platforma sastoji se od web portala Gamebar.hr, YouTube kanala, Twitcha i Facebooka, a s obzirom na količinu video sadržaja imat će i ekstenziju u formatu TV emisije na NewsBar TV-u.

Jedna od novosti u sklopu GameBar platforme je prva domaća TV gaming arena u kojoj će biti organizirani turniri s izravnim video prijenosom.

Ukupna vrijednost gaming industrije, prema izvješću analitičke kompanije Clarifed International, uskoro će doseći 82 milijarde dolara, a procjenjuje se kako će do kraja godine broj ljudi koji aktivno prati esport biti veći od 400 milijuna. I u Hrvatskoj nastaje sve više timova i organizacija koje su posvećene upravo natjecanju u videoigrama.

Gdje je u toj priči GameBar? Osnivač Vlado Lucić iskoristit će svoj najjači adut, a to je višegodišnje iskustvo u tv i video produkciji. Rezultat je pokretanje GameBara, medija koji će ujedno biti i platforma za gamere iz hrvatske i regije, gdje će se kroz organizaciju različitih turnira povezati gaming comunity i sponzori s publikom te na taj način potaknuti afirmaciju gaminga u zemlji. Esport je ozbiljan sport, on se ni po čemu ne razlikuje od bilo kojeg drugog sporta.