Gamechanger će promijeniti pogled na biznis i gaming zajednicu

blank

U Zagrebu će se početkom prosinca pričati o gaming kulturi, ali i o gaming nekulturi te doprinosu ovoj industriji

Prva gaming i metaverse poslovna konferencija Gamechanger pokriva development, web 3.0, eCommerce next level, animaciju i digital dizajn, AI i big data, cyber security kao i mnoge druge teme.

Ne propustite pogledati predavače i paneliste koji će se okupiti 1. prosinca 2022. u Zagrebu, u Z Centru u dvoranama Cinestara, kako bi ispričali svoje case studije, interne priče s tržišta, predočili trendove i smjer kojim se razvija ova izrazito financijski izdašna industrija.

Gaming industrija je po vrijednosti iznad filmske i glazbene industrije, u svijetu je 3,3 milijarde gamera koji za igranje koriste različite vrste uređaja. Sve predikcije i istraživanja ukazuju da će se taj rast nastaviti i u sljedećim godinama. Pandemija je malo pomogla i ubrzala ekspanziju industrije koja i dalje nastavlja eksponencijalno rasti.

blank

Gaming industrija ide u smjeru cloud gaminga i metaverzuma, na nju se povezuju NFT & blockchain, VR i e-sports te možemo reći da su to trendovi koji prate globalnu scenu.

U Zagrebu će se početkom prosinca okupiti Crème de la crème gaming industrije. Zanimljive detalje o konferenciji Gamechanger saznali smo od Matije Vučkovića, partnera i organizatora Gamechangera:

„Gamechanger je jedinstvena poslovna konferencija s multi discipliniranim pristupom koja je fokusirana na gaming kao poslovnu priliku i transformacijsku potrebu koja se po prvi puta organizira u regiji. Gamechanger nije elitistički skup posvećen uskom krugu profesionalaca i jednoj industriji. Program koji se paralelno održava u 6 dvorana namijenjen je svim interesentima koji žele zakoračiti u gaming svijet, od studenata, predstavnika IT industrije, znanosti, institucija, poslovnih zajednica, umjetnika, gaming entuzijasta do pojedinaca koji planiraju sudjelovati u dinamičnom procesu transformacije prema gaming i metaverse budućnosti“.

blank

Konferencija će se baviti sljedećom razinom e-commerce razvoja, dotaknut će cyber security i mnoge druge zanimljive teme na razumljiv i inspirativan način, prihvatljiv kako profesionalcima tako i mainstream publici koja ima potrebu informirati se i saznati novosti o vremenu koje dolazi.

Business i gaming „itekako idu zajedno“, izjavio je Matija te dodao: „Zapravo bih rekao da čine odličnu simbiozu poslovnog partnerstva. Gaming industrija ima eksponencijalan rast u posljednjih 10 godina, a prema predviđanjima u sljedeće tri godine očekujem rast od 35% gdje se vrijednost industrije procjenjuje na 321 milijardi USD. Onima koji još razmišljaju da li je ovo dobra poslovna prilika savjetujem da prestanu razmišljati, zgrabe svoju priliku i uskoče u ovaj brzo jureći vlak.“

Žene u gaming industriji

Prema posljednjim statistikama, omjer žena u gaming svijetu praktički je ujednačen, odnosno 48% gamera čini ženska publika, s time da projekcije govore da će se ta brojka u potpunosti izjednačiti kroz nekoliko godina.

Igranje igara i stjecanje gaming iskustva danas je praktički dostupno svima, uzmite svoj mobilni uređaj i u trgovini za aplikacije preuzmite jednu od željenih igra i započnite svoje gaming iskustvo. Igre poput Farm Vill, Sims, Candy crush, Roblox i drugih ubrzali su proces popularizacije gaming industrije kod ženske populacije, a posebice veseli činjenica što je sve više ženskih timova prisutno na e-sport natjecanjima.

E-sport i gaming događaji, konferencije, otvaranje igraonica, organizirane edukacije u školama i fakultetima te dostupnost informacija uvelike pomažu promociji i dostupnosti ovoj najbrže rastućoj industriji i gaming svijetu.

blank

(Ne)kultura igranja

Uz zabavnu igrama se pripisuju i neke negativne konotacije poput ovisnosti i nasilja. Bavi li se konferencija Gamechanger tom tematikom, pitamo Matiju:

„Drago mi je da ste postavili ovo pitanje. Prilikom sastavljanja programa gledali smo koji dio nam još nedostaje te na koji način možemo doprinijeti zajednici i proširiti svijest o ovoj tematici. Stoga smo ovoj tematici umjesto jedne teme/panela odlučili posvetiti cijelu dvoranu (program) i obuhvatiti nekoliko tema, od cyber security, cyberbullyinga, YouTube nasilja, sigurnosti djece u online svijetu do privatnosti u online svijetu. Naši stručni sugovornici kroz panel diskusije podijelit će svoja iskustava s ciljem da povećamo svijest o ovoj važnoj tematici kako bi zajedničkim snagama stali na kraj online predatorima“, saznajemo od Matije Vučkovića.

blank

Zvijezde konferencije Gamechanger

Od posjetitelja do stručnih sugovornika koji mahom dolaze iz Hrvatske, uz nešto regionalnih gostiju, zvijezde konferencije su svi sudionici.

Program se paralelno održava u 6 najsuvremenije opremljenih CineStar dvorana u Z centru, a sadržaj je kreiran tako da donosi pravu inspiraciju i primjenjive modele poslovanja iz različitih polja rada i znanosti. Očekuje se oko 40 panela s više od 60 sugovornika od kojih će svatko dati svoj doprinos sadržaju i programu. Uz službeni program očekuje nas i bogati zabavni program i nove prilike za umrežavanje svih sudionika.

Detaljan program sa sugovornicima nalazi se na Gamechanger.hr. Organizatori najavljuju nekoliko noviteta i premijera, ali će to ostati iznenađenje do početka konferencije.