Gdje platiti račun za mobitel za vrijeme izvanredne situacije s koronavirusom?

blank

Najpraktičniji način plaćanja računa za telekomunikacijske usluge je preko interneta, ali i dalje sve možete obaviti regularnim načinom u fizičkim poslovnicama

Telekom operatori nude i mobilne aplikacije te podršku preko telefona i weba tako da se i na taj način možete informirati oko usluga, aktivacije novih usluga, proširenja postojećih usluga ili pak ukidanja određene vrste usluga, kupnje prepaid bona na mobitel. Određene usluge možete obaviti preko daljinskog upravljača televizora, slanjem SMS poruka itd. Putem aplikacije Hrvatskog Telekoma, Moj Telekom, također možete platiti račune.

Mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje vrijede od 19. ožujka 2020. propisane zbog epidemije koronavirusa COVID-19, dovode u pitanje i funkcioniranje normalnog načina plaćanja računa za telekomunikacijske usluge. I dok mnogi koriste internetske servise za plaćanje računa, drugi imaju aktivnu uslugu e-računa odnosno trajnog naloga, ali postoje i korisnici koji račune plaćaju samo fizičkim putem, na šalterima.

Iako su telekomunikacijski operatori prešli na digitalne kanale podrške i komunikacije te ne možete doći u njihova sjedišta kako biste aktivirali neku uslugu ili pak zatražili informaciju, bitno je napomenuti kako se računi i dalje mogu plaćati u poslovnicama Hrvatske pošte, bankama, na kioscima, benzinskim crpkama i supermarketima. Naravno, držite se pravila o minimalnom razmaku do djelatnika i drugih građana u istom prostoru, s tim da u pojedine objekte ulazi jedna po jedna osoba.

blank

Radna vremena svih poštanskih ureda u Republici Hrvatskoj prilagođavaju se lokacijama na kojima se nalaze, a na području čitave RH radit će najdulje do 18:00 sati. U svim poštanskim uredima Hrvatske pošte bit će ograničen broj korisnika koji istodobno može biti u prostoru poštanskog ureda.

Broj korisnika koji može biti u prostoru poštanskog ureda određen je brojem radnika koji u tom trenutku rade na šalterima, obavještava Hrvatska pošta. Primjerice, ako u poštanskom uredu rade četiri šaltera, u njemu istodobno mogu biti samo četiri korisnika. Ostali korisnici za to vrijeme trebaju pričekati vani te prema redu čekanja ulaziti u poštanski ured jedan po jedan kada drugi korisnici izlaze iz njega.

I banke pribjegavaju novim pravilima rada te se započelo s uvođenjem dodatnih preventivnih mjera i promjenom radnih vremena za pojedine poslovnice. Detaljnije informacije o radnom vremenu možete saznati na web stranicama banaka, a primjetno je da banke uglavnom radnim danom rade od 8 do 15 odnosno do 18 sati. Pojedine poslovnice i dalje rade subotom, uglavnom od 8 do 12 sati.