Viber e-učionica u praksi

blank

Na primjer, nastavu hrvatskog jezika za 2. razrede srednje škole putem Viber e-učionice možete pokrenuti u pet lakih koraka

Je li uopće moguće izvesti ideju e-učionice i organizirati ju, a da bude jednako učinkovita kao učenje u školi? Odgovor donosi Viber e-učionica. Kako pokrenuti Community za nastavu hrvatskoga jezika za 2. razrede srednje škole?

Da bi učenici mogli nastaviti s obrazovanjem od kuće i surađivati s ostalima kao u učionici, bitno je osigurati im zajedničko online mjesto na kojem mogu primati sve obavijesti, dijeliti informacije, i to po mogućnosti u messenger aplikaciji koju već dobro poznaju. Osim učenika, i učitelji moraju imati način na koji mogu komunicirati sa svim razredima.

Takvo mjesto je upravo Viber Community. Communityji mogu imati neograničen broj članova, opremljeni su naprednim alatima za moderiranje i svatko tko im se pridruži može vidjeti sav sadržaj koji je prije toga objavljen, ništa se ne gubi.

Recimo da želite pokrenuti Community za nastavu hrvatskoga jezika za 2. razrede srednje škole. Evo kako u samo 5 lakih koraka možete postati pravi maestro e-školovanja:

blank

Možete dodavati članove i moderirati svoj novi Community! Dijelite online lekcije, vodite učenike kroz nastavu i budite im podrška, Viber Voice Messages vam omogućavaju i slanje glasovnih poruka duljine do 15 minuta, a možete poslati i bilo kakvu datoteku veličine do 200 MB; pitajte učenike kako im ide, snalaze li se i pratite napredak pomoću Viber anketa.

Mogućnosti nove grupe su neograničene, sve vam je pod prstom i praktički na jedan klik, tako da održavanje dnevne nastave neće biti problem. Podijelite ovaj članak s vašom zajednicom, proširite informacije i preuzmite svoju ulogu u nastojanju da se svijetu predstave novi načini učenja, čak i u ovakva vremena, dok vlada epidemija koronavirusa COVID-19.

Napomena: Viber nije namijenjen djeci mlađoj od 13 godina

Podsjetimo, Viber je maksimalni broj sudionika u grupnim glasovnim pozivima preko Viber aplikacije od 12. ožujka 2020. povećao na 10 osoba zbog povećanih potreba za grupnim razgovorom kod velikih obitelji, dogovora s radnim kolegama i u školama. Svi 1-na-1 i grupni chatovi pod obostranom su enkripcijom, a jednako su zaštićeni klasični pozivi, poruke, fotografije i podijeljeni dokumenti. Ništa što korisnici međusobno dijele nikada se ne sprema na Viberove servere nakon što je isporučeno.