Health Connect: ne zaboravite na svoje zdravlje

blank

Samsung je predstavio niz novih alata uoči Samsung Developer Conference 2022 konferencije (SDC2022)

Prošireni skup Samsungovih alata za razvojne programere podržava preciznije praćenje zdravlja, preventivnu sigurnost u vožnji, medicinska istraživanja i dublje uvide u zdravlje, s ciljem proširenja ekosustava zdravlja i dobrobiti s još više povezanih i raznolikih značajki za praćenje zdravlja.

Alati će pomoći programerima i zajednicama u oblikovanju zdravstvenih, dobrobiti i sigurnosnih navika za potrošače posvuda. Ovi alati uključuju program Samsung Privileged Health SDK za odabrane partnere, Fall Detection API za podršku sigurnosti korisnika, novo Samsung end-to-end istraživačko rješenje za obrazovne, kliničke i zdravstvene programere kao i stalne prilike za partnere koji koriste Health Connect.

Detekcija pada

Health Services pruža API-je koji programerima i trećim stranama omogućuju da iskoriste snažne senzore i algoritme na Galaxy Watch pametnom satu za preciznije i naprednije usluge za praćenje zdravlja. Tvrtka Samsung uvodi novi API u ekosustav koji nudi podesivu osjetljivost za detekciju pada, jačajući preventivnu sigurnost i postavljajući teren za još više potencijalnih mogućnosti.

Pomoću algoritama otkrivanja pada Galaxy Watch pametni satovi osjećaju korisnikovo posrtanje ili pad kombinirajući različite senzore uključujući akcelerometar i žiroskop.

blank

Health Connect

Health Connect, trenutno dostupan u beta verziji, najavljen je u suradnji s Googleom tijekom proljeća 2022. godine. Razvojnim programerima nudi jedan skup API-ja koji omogućuje besprijekorno stvaranje novih fitness i zdravstvenih iskustava.

Health Connect nudi korisnicima način za centralizirane kontrole privatnosti koje olakšavaju davanje dopuštenja aplikacijama za zdravlje i fitness s kojima žele dijeliti svoje podatke na uređaju. Sada su Samsung Health i Fitbit, zajedno s vodećim aplikacijama za zdravlje i fitness uključujući Leap Fitness, MyFitnessPal i Withings, usvojili Health Connect kako bi omogućili dojmljivije i cjelovitije wellness iskustvo.

Uz dopuštenje korisnika, programeri aplikacija mogu iskoristiti određene podatke podijeljene putem Health Connecta za korištenje u vlastitim aplikacijama kako bi korisnicima pružili cjelovitiju sliku njihova zdravlja.

O ekspanzivnom ekosustavu čut ćemo više tijekom SDC22, na konferenciji na kojoj očekujemo službeno predstavljanje One UI 5.0, sljedeće verzije nadogradnje sučelja za Android pametne telefone. Bit će riječi o SmartThings Find, Tizenu, Telehealth u Samsungovim uređajima.