Ookla potvrdila: Hrvatski Telekom ima najbržu 5G mobilnu mrežu u Hrvatskoj

blank

Rezultat se odnosi na drugo i treće tromjesečje 2022. godine te analize median 5G brzina, na temelju analize podataka

Speedtest Intelligence tvrtke Ookla potvrdio je da Hrvatski Telekom ima najbržu 5G mobilnu mrežu u Hrvatskoj, uz najbolje rezultate. HT je četvrtu godinu zaredom osvojio Ookla Speedtest Award, čime je 5G mreža Hrvatskog Telekoma prepoznata od neovisnih stručnjaka i korisnika

Testiranje je provedeno tijekom drugog i trećeg kvartala ove godine s više od 100.000 korisnički iniciranih 5G testova putem mobilnih aplikacija iOS i Android, na svim mobilnim mrežama u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom zabilježio je daleko najbolji Speed Score rezultat.

Iskustva korisnika i temeljita analiza pokazala su kako je 5G mreža Hrvatskog Telekoma napravila značajan iskorak, vidljiv i iz rasta 5G median download brzine u trećem kvartalu 2022. godine za 33 posto, u usporedbi s istim razdobljem lani.

“Najnovije Ookla priznanje rezultat je naših kontinuiranih napora i značajnih ulaganja u razvoj mreže zahvaljujući kojima smo nastavili graditi najbržu i najveću 5G mrežu u Hrvatskoj te omogućili našim korisnicima da iskoriste sve prednosti vodeće 5G mreže. Naš plan je nastaviti s daljnjim unaprjeđenjem i fiksne i mobilne mreže. S 5G mrežom pokrivamo gotovo 100 gradova, velikih i malih, diljem Hrvatske te više od dva milijuna ljudi. Istodobno, ostvarili smo i dvoznamenkastu stopu rasta naše, daleko najveće, FTTH mreže te omogućavamo optiku za pola milijuna kućanstava. Izgradnja 5G mreže, posebno u ovim izazovnim vremenima dokaz je naše predanosti i podrške gospodarstvu, društvu, kompanijama i pojedincima, jer izravno pridonosi ubrzanju gospodarske aktivnosti, povećanju konkurentnosti, zapošljavanju i potiče nacionalni razvoj”, izjavio je Boris Drilo, CTIO Hrvatskog Telekoma.

Poslodavac Partner

Lara Šubić Šuša i Anamarija Minarski
Lara Šubić Šuša i Anamarija Minarski

Hrvatski Telekom obnovio je certifikat Poslodavac Partner i zadovoljio dosad najzahtjevnije kriterije. HT je najbolje ocijenjen u više kategorija: mogućnost napredovanja, prijenos znanja unutar kompanije, fleksibilni modeli rada, kultura koja podržava inovacije i programi usavršavanja zaposlenika.

Certifikat dodjeljuje nezavisna konzultantska organizacija SELECTIO Grupe. U izradu knjige standarda za certifikat Poslodavac Partner uključeno je više od 50 HR stručnjaka iz raznih kompanija, a standardi su postavljeni po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.