HMD Global (Nokia) osniva novi Centar izvrsnosti u Finskoj

blank

Centar izvrsnosti bavit će se istraživanjem i razvojem, a cilj je prijelaz HMD Globala iz čisto hardverskog poduzeća u kombinirano poduzeće za hardver i usluge

HMD Global kupuje imovinu Valona Labs, mobilne, poslovne i softverske tvrtke za cyber-sigurnost osnovane 2018. godine, kako bi se posvetili mobilnoj sigurnosti i razvili novi Centar izvrsnosti u finskom Tampereu. Novi će se centar specijalizirati za softver, sigurnosno intelektualno vlasništvo i usluge, te će pokrenuti prijelaz HMD Globala iz hardverske tvrtke u kombinirano poduzeće za hardver i usluge.

Zapošljavanjem softverskih stručnjaka razvijat će se nove usluge, poput HMD Connect, kao i procesa koji se grade na reputaciji tvrtke kao svjetskog lidera u ažuriranju i sigurnosti softvera za pametne telefone.

HMD Global je u ožujku ove godine predstavio HMD Connect, globalnu uslugu roaminga podataka, kako bi se korisnicima širom svijeta omogućilo korištenje jednostavne podatkovne SIM kartice. U centru u Tampereu usredotočit će se na daljnji razvoj ove usluge i započet će s radom na drugim uslugama kao što su daljinsko zaključavanje uređaja, upravljanje mobilnošću poduzeća, sigurnost softvera mobilnih uređaja, sigurna mrežna komunikacija i testiranje crne kutije.

Postoje ambicije i za širenje djelokruga centra u budućnosti na fotografiju i audio tehnologije.