Honor je godinu dana samostalna kompanija

blank

Digital China je krajem 2020. godine od Huaweija kupio Honor, podbrand koji je u posljednjih nekoliko godina izrastao u pravi brand

Prije godinu dana Huawei je svoj podbrand Honor prodao kineskom distributeru mobitela Digital China. Vrijednost transakcije je bila 100 milijardi kineskih juana odnosno 15,1 milijardi američkih dolara.

Zajedno s brojnim regionalnim korisnicima iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, ali i 180 milijuna korisnika u svijetu te industrijskih partnera koji uključuju AMD, Intel, MediaTek, Qualcomm i druge, Honor se osvrnuo na svoje putovanje i postignuća u 2021.

„Zahvaljujući podršci korisnika i partnera u protekloj godini Honor je uspio nastaviti svoj razvoj kako bi osigurao vrhunsku i pristupačnu tehnologiju širem krugu korisnika. Ponosan sam na napredak u industriji do kojeg smo došli predanošću i strašću mojih kolega te suradnjom s našim vodećim globalnim partnerima. Zaista je bilo sjajno vidjeti kako oblikujemo zajedničku budućnost”, rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije Honor Device Co. Ltd.

blank

„Veliko mi je zadovoljstvo i čast vidjeti kako je sve prošlo za uspješan završetak prve godine Honora kao vrhunskog globalnog tehnološkog brenda. Kao što vjerojatno znate, u proteklom periodu u
regiji smo predstavili Honor 50 i Honor 50 Lite pametne telefone kao i Honor MagicBook X 15 laptop. Radujemo se što ćemo svima vama predstaviti i druge proizvode tijekom 2022. godine”,
istaknuo je Bruce Huang, generalni menadžer za Honor Srbija, Hrvatska i Slovenija tijekom novogodišnje proslave upriličene u Beogradu.

Honor 50 pametni telefon na tržištu Hrvatske je dostupan od 15. studenog 2021., opremljen je Googleovim servisima i predstavlja prvi pametni telefon koji posjeduje Qualcomm Snapdragon 778G platformu.

Uz bateriju od 4300 mAh (puni se punjačem snage 66 W), može se pohvaliti profesionalnom četverostrukom zadnjom kamerom koja ima glavnu kameru od 108 MP, širokokutnom kamerom od 8 MP, makro kamerom od 2 MP i dubinskom kamerom od 2 MP.

Honor 50 Lite je opremljen baterijom kapaciteta od 4300mAh, SuperCharge tehnologijom za brzo punjenje baterije od 66 W i Honor FullView ekranom od 6,67 inča. Korisnicima pruža izvrsnu brzinu punjenja, impresivno iskustvo gledanja i funkcije zaštite očiju, a sve to po pristupačnoj cijeni.

Honor X30
Honor X30

„Prije nego se oprostimo od 2021, oduševljen sam što mogu najaviti lansiranje novog proizvoda. Uskoro ćemo u Kini lansirati novi dodatak našoj popularnoj X seriji, Honor X30”, rekao je George Zhao.

Honor X30 ima impresivno osvježavanje od 120 Hz ekrana od 6,81 inča sa super uskim bočnim okvirima od 1,05 mm. Telefon će doći s baterijom od 4800 mAh koja će osiguravati cjelodnevni rad,
lakši je i tanji od prethodne generacije, a težak je samo 189 g. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 695 5G platforma.