Honor na prvom mjestu po tržišnom udjelu na mid i high-end online tržištu

blank

Na valu zanimljivih modela predstavljenih u 2017. godini Honor je ostvario rast od 27,1%.

Dok čekamo prodajne rezultate pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2018, saznajemo kako je u prva tri kvartala prošle godine prodano 3,1 posto manje uređaja nego u isto razdoblju u 2017. godini, otkriva IDC. U istom tom razdoblju Honor je ostvario rast od 27,1%.

Honorov cilj je u sljedeće tri godine pozicionirati se među pet najvećih brendova pametnih telefona na svijetu te među tri najveća u idućih pet godina. Vjeruju kako će velike zasluge imati pametni telefoni s umjetnom inteligencijom. U prosincu 2016. godine Honor je predstavio Magic, prvi telefon u industriji s AI sustavom „Magic Live“ u pametnom telefonu kojim provjerava ekosustav, uči kako surađivati s tvrtkama te pomaže u dizajniranju aplikacija za oblak.

Godinu dana kasnije Honor je prešao na sljedeću razinu i u View 10 ugradio AI čipset Kirin 970 te time omogućio moćno prepoznavanje scena i mogućnost samoučenja. Također opremljen istim AI čipsetom, Honor 10 ponudio je dvostruku AI 2.0 kameru i prvu u industriji tehnologiju semantičke segmentacije slike koja u stvarnom vremenu može prepoznati više od 500 scenarija u 22 kategorije.

Najnoviji član Honor obitelji pametnih telefona je View 20 predstavljen u Parizu 22. siječnja 2019., a prethodni modeli koji Honoru omogućuju veliki rast su Honor 8X predstavljen u listopadu 2018. u Pragu te Honor 10 koji je svjetlo dana ugledao u Parizu sredinom svibnja 2018.

Honor je vodeći e-brand pametnih telefona pod Huawei grupom.