Honor već na početku godine predstavio nevjerojatan mobitel View 20

blank

Počela je nova godina i za pametne telefone, a među prvim novopredstavljenim modelima je Honor View 20. I već je napravio urnebes na tržištu mobitela.

Honor kao brand iz mjeseca u mjesec sve više napreduje, tu se ne radi o rastu iz godine u godinu ili eventualno iz tromjesečja u tromjesečje. Sjetimo se prošlogodišnjih modela – Honor 10 iz svibnja 2018. je za oko tisuću kuna bio povoljniji od hardverski vrlo sličnog Huaweija P20 dok Honor 8X predstavlja apsolutni best buy pametni telefon u 2018, ali i u 2019. godini.

U Las Vegasu, na CES 2019 sajmu, predstavljen je Honor View 20, telefon koji će mnogi poželjeti čim čuju najosnovnije specifikacije: Kirin 980 i 48-megapikselna kamera. Naravno, uz Honor brand uobičajeno idu i povoljnije cijene pa iako cijena još uvijek nije objavljena jer se čeka europsko predstavljanje zakazano za 22. siječnja 2019., očekujemo ponovo realnu i prihvatljivu cijenu.

blankUz novi način pisanja naziva branda (HONOR, a do sada se naziv pisao malim slovima honor) stižu zaista elitne specifikacije, ali iznad svega toga stoji dizajn odnosno ekran All-View s prekrivenošću ekranom od 91,8 posto na kojem možete primijetiti samo jednu manju rupicu promjera 4,5 mm, u gornjem lijevom kutu. Tu se nalazi prednja selfie kamera od 25 megapiksela, potpuno novi pristup dizajniranju telefona. Poseban materijal za povezivanje zaslona koristi se kako bi se spriječilo da u kameru uđe svjetlo koje zaslon emitira, što omogućuje najbolje moguće fotografije s pametnim telefonom.

Honor se kao brand prometnuo u predvoditelja trendova, a ne sljedbenika. Već je i Honor 8X, od rujna 2018. prodan u 6 milijuna primjeraka, dao naslutiti kako Honor sprema velike novosti, a u Las Vegasu je predstavljena nova boja modela 8X – Phantom Blue ima 2.5D dvostruku teksturu aurora stakla s rešetkastim efektom, pružajući elegantan i gladak izgled i dojam..

Zadržimo se još malo na kameri – s 48 megapiksela upravlja se putem AI odnosno umjetne inteligencije uz 3D TOF koji omogućuje skeniranje i prepoznavanje objekata u stvarnom svijetu. Moramo priznati kako već sad nestrpljivo čekamo odlazak u Pariz i prvi dodir s Honorom View 20.

blank
Pozivnica za europsko predstavljanje novog Honora View 20

Algoritam za AI i 3D modeliranje omogućuje niz korisnih i zanimljivih aplikacija, od toga da svoje tijelo na fotografijama i videozapisima učinite tanjim, preko igranja igara s detekcijom pokreta, do računanja kalorija u hrani. Prva na svijetu 48-megapikselna kamera visoke razlučivosti uz umjetnu inteligenciju i novi način rada AI Ultra Clarity spaja nekoliko 48 MP slika u jednu 48 MP fotografiju, stvarajući tako Super 48MP fotografiju izvrsne jasnoće.

Honor View20 prvi je model koji je na inozemnom tržištu opremljen naprednim 7 nm Kirin 980 AI čipsetom s dvostrukim NPU-om dok se uz GPU Turbo 2.0 46% poboljšavaju grafičke performanse. Kirin 980 čipset predstavlja 75-postotno poboljšanje brzine u performansama jedne jezgre u odnosu na prethodnu generaciju. Honorovi su inženjeri razvili inovativnu tehnologiju „The NINE Liquid Cooling Technology“ koja pruža vrlo učinkovit sustav hlađenja tekućinom kako bi učinkovitije raspršila toplinu i postigla bolje performanse.

Baterija od 4000 mAh dolazi sa SuperCharge brzim punjenjem pa uz povećanje performansi dolazi čak i smanjenje potrošnje energije za 58%.

blankHonor View20 prvi je pametni telefon koji koristi naprednu tehnologiju nanolitografije kako bi razvio nevidljivu nano teksturu na tijelu telefona. Četvrta generacija nano-vakuumskog premaza i procesa nevidljive aurora teksture stvaraju živopisan i dinamičan gradijent boje u obliku slova V s blistavim efektom, razbijajući tako kalup tradicionalnih flagship pametnih telefona u dimenzijama i stilu.

Pogledajte najavni video za Honor View 20: