Hrvatska aplikacija Photomath preuzeta je 220 milijuna puta

blank

Photomath, najpopularnija svjetska aplikacija za učenje matematike upravo je osigurala investiciju od 23 milijuna dolara

Hrvatska mobilna aplikacija Photomath popularna je u cijelom svijetu. Svjedoči tome podatak da je od osnivanja preuzeta 220 milijuna puta, a veliki broj korisnika imaju i u SAD-u. Aplikacija je besplatna za preuzimanje i korištenje, a uz pomoć nje riješit ćete matematičke zadatke.

Jednostavna je za upotrebu i djeluje kao digitalni instruktor matematike, a pomaže učenicima i roditeljima koji se bore s izazovima rješavanja matematičkih zadataka. Nedavno provedena anketa među 2000 roditelja pokazala je da 56% roditelja ne može pomoći svojoj djeci prilikom rješavanja zadaće iz matematike, što je rezultiralo time da roditelji svakog tjedna od početka pandemije preuzimaju Photomath tri puta više od uobičajenog.

Zadatak može biti napisan ručno ili računalno, a aplikacija Photomath koristi računalni vid i strojno učenje kako bi prepoznala i trenutno riješila matematičke zadatke u rasponu od osnovnih aritmetičkih pa sve do složenijih zadataka diferencijalnog i integralnog računa.

Uz rješenje, aplikacija nudi i detaljne upute za svaki korak, koje objašnjavaju učenicima kako da riješe zadatak i savladaju matematičke koncepte. Ako želite saznati kako aplikacija Photomath radi ili ju preuzeti aplikaciju na pametni telefon posjetite https://photomath.app/en/.

Photomath nadopunjuje poduku nastavnika i učenje na daljinu, a milijuni profesora koriste ga kao alat za poboljšanje cjelokupnog iskustva učenja. Mnogi profesori i stručnjaci iz područja matematike u Photomathu rade na razvoju metodologije za rješavanje složenih matematičkih koncepata, čime se osigurava točnost matematičkih rješenja.

Postoji i premium verzija aplikacije – Photomath Plus uključuje i značajke poput animiranih instrukcija i ilustracija koje nadilaze tradicionalne metode podučavanja oživljavanjem svakog koraka u rješavanju matematičkog zadatka.

Photomath je upravo osigurao investiciju od 23 milijuna dolara za financiranje iz serije B, pod vodstvom investitora Menlo Ventures, a uz sudjelovanje GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital.

Damir Sabol
Damir Sabol

„Mnogi roditelji ne mogu svojoj djeci pomoći u matematici, a pandemija i učenje na daljinu stvorili su dodatne izazove. Jasne su razlike između obitelji koje si mogu priuštiti instrukcije i onih koje to ne mogu, a djeca slabije stojećih obitelji sve više zaostaju s gradivom”, rekao je Damir Sabol, izvršni direktor i osnivač tvrtke Photomath te dodao: „Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u savladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem na daljinu. Uz ovu najnoviju investiciju, Photomath će nastaviti pružati prijeko potreban most između virtualnog učenja i interaktivnog pristupa rješavanju zadataka, kako bi svim učenicima omogućio jednake prilike.“

“Odmah smo bili impresionirani Damirom kao osnivačem još jedne uspješne tvrtke i njegovim opsežnim znanjem u području strojnog učenja i mobilnih tehnologija. Kad se suočio s nemogućnošću da svojim sinovima pomogne u domaćoj zadaći iz matematike, iskoristio je svoje iskustvo i stručnost da stvori Photomath i riješi problem”, rekao je JP Sanday, partner u Menlo Ventures. “S obzirom na dostupnost aplikacije Photomath na pametnim mobilnim uređajima, tvrtka je u dobrom položaju da zamijeni veliko tržište online podučavanja te pruži visokokvalitetnu podršku učenju nadohvat ruke učenika diljem svijeta“.

blank

Photomath će novu investiciju uložiti u povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja te skaliranje razvoja proizvoda i marketinga.