Novi televizori LG za 2021. godinu u dijagonali ekrana od 43 do 88 inča

blank

U 2021. godini bit će dostupna potpuno nova dijagonala od 83 inča, a LG-jevi OLED televizori mogu se pohvaliti samoosvjetljujućim panelima

LG-jeva proširena linija televizora za 2021. godinu uključuje nove QNED Mini LED televizore i nadograđene NanoCell TV-e, a svi pružaju izvanredno iskustvo gledanja. Modeli iz serije Z1, G1, C1, B1, A1 sa samoosvjetljujućim panelima proizvode izuzetno oštru, ultra realističnu kvalitetu slike i glatke, prirodne pokrete, ali imaju i zapanjujući tanki dizajn koji nadopunjuje svaki interijer.

LG OLED TV, C1
LG OLED TV, C1

Svi LG-jevi modeli u seriji G1 sadrže novu tehnologiju OLED evo koja pruža bolju svjetlinu i živahne slike s nevjerojatnom jasnoćom, detaljima i realnošću. Serija C1, najpopularniji LG-jevi OLED televizori, nude najviše različitih veličina zaslona kako bi se prilagodili različitim potrebama i prostorima korisnika. Dolaze u dijagonalama od 48-inča te se uklapaju u manje prostore pa sve do ogromnih 83-inča.

QNED Mini LED televizori podižu kvalitetu slike LCD televizora na novu razinu. Dostupni su u rasponu od 8K (modeli QNED99, QNED95) i 4K (modeli QNED90, QNED85), a svi koriste LG-jevu tehnologiju Quantum Dot NanoCell i Mini LED pozadinsko osvjetljenje za postizanje dubljih crnih, živahnijih, preciznijih boja i većeg kontrasta od uobičajenih LCD televizora.

LG QNED MiniLED TV, QNED
LG QNED MiniLED TV, QNED

Svi LG-jevi premium televizori za 2021. godinu nude podršku za Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10 PRO i Filmmaker Mode kako bi se najnoviji filmovi, TV serije i dokumentarni filmovi gledali kroz sliku i zvuk najviše kvalitete.

Međunarodna agencija za testiranje proizvoda Intertek certificirala je LG OLED televizore kao one koji imaju 100-postotnu vjernost boja, što iskustvo gledatelja podiže na novu razinu. LG OLED televizori također su blagi prema očima zahvaljujući niskoj razini emitiranja plavog svjetla, zbog čega su dobili certifikat TÜV Rheinlanda, ali i certifikat tvrtke Underwriters Laboratories za sliku bez treperenja.

LG OLED TV, A1
LG OLED TV, A1

Novi Game Optimizer automatski primjenjuje najbolje postavke slike prema vrsti igre koju korisnik igra: pucačini u prvom licu, igranju uloga ili strategija u stvarnom vremenu. Uz Bluetooth Surround Ready, LG televizori se mogu bežično povezati s više Bluetooth zvučnika kako bi isporučili snažan,
nijansirani zvuk zbog kojeg se stvara osjećaj kao na stadionu.

Značajka HDMI 2.1 podržana je u svakom novom modelu za 2021. godinu; poboljšani zvučni povratni kanal (eARC) pojednostavljuje postupak povezivanja televizora sa zvučnim sustavom uz istovremenu optimizaciju zvuka.

LG NanoCell
LG NanoCell

WebOS 6.0 je najnovija verzija LG-jeve intuitivne pametne TV platforme dorađene za 2021. godinu, a novo sučelje omogućava brži pristup aplikacijama, kao i jednostavnije otkrivanje sadržaja s podešenim personaliziranim preporukama.

Odabrane serije, modeli i veličine televizora bit će u prodaji na određenim globalnim tržištima u prvom tromjesečju, a detalji o dostupnosti u Hrvatskoj bit će objavljeni naknadno.