HT donirao 4 milijuna kuna u fazi najintenzivnije borbe protiv COVID-19

blank

Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ četiri milijuna kuna je Hrvatski Telekom donirao s ciljem pomoći u borbi protiv koronavirusa

Korporativna odgovornost i društveni angažman sastavni su dio poslovanja Hrvatskog Telekoma, a donacijom Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, čiji stručni i požrtvovni tim liječnika infektologa, kliničkih mikrobiologa, radiologa, medicinskih sestara, molekularnih biologa i laboratorijskih tehničara od prve pojave koronavirusa u Hrvatsku danonoćno radi na suzbijanju epidemije, dali su svoj doprinos i podržali njihove daljnje napore.

Svakog dana svjedočimo herojskim djelima liječnika, medicinskih sestara, medicinskih djelatnika i svih koji u ovim teškim okolnostima bespoštedno rade za opće dobro. Ovom donacijom želimo dati svoj doprinos, a Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ odabrali smo jer je riječ o instituciji koja je od prvog dana na prvoj liniji obrane i čiji angažman nas je sve zadužio“, poručio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” prof. dr. sc. Alemka Markotić, dr. med. ovim povodom je izjavila: “U ime svih zaposlenika bolnice i u svoje osobno ime zahvaljujem Hrvatskom Telekomu na donaciji koja će nam u fazi najintenzivnije borbe protiv COVID-19 omogućiti još bolje uvjete za liječenje pacijenata.“

U Hrvatskoj je potvrđena ukupno 1741 osoba zaražena koronavirusom, a 473 osobe su ozdravile, podatak je od 15. travnja 2020. Na žalost, do sada su u Hrvatskoj preminule 33 osobe.