HT osvojio obje umlaut ‘Best in Test’ nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

blank

Hrvatski Telekom ima status najbolje i najbrže mobilne i fiksne širokopojasne mreže u Republici Hrvatskoj

Hrvatski Telekom je po peti put osvojio umlaut ‘Best in Test’ priznanje za najbolju mobilnu mrežu, a drugu godinu zaredom i za najbolju fiksnu širokopojasnu mrežu.

Analiza je provedena u razdoblju od šest mjeseci, između prosinca 2021. i lipnja 2022. na više od 39 milijuna uzoraka prikupljenih od svih pružatelja mobilnih i fiksnih širokopojasnih usluga u Hrvatskoj, a Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu.

HT je u oba segmenta ostvario bolje rezultate nego prošle godine, osobito u fiksnoj mreži gdje je zabilježen 27 posto bolji ukupni rezultat.

„Hrvatski Telekom je još jednom potvrdio status vodeće mreže u Hrvatskoj, a priznanje je tim značajnije jer dolazi kao rezultat stalnog povećanja kvalitete i brzine pristupa internetu te poboljšanja korisničkog iskustva. Tome svjedoči i rekordno uvođenje optike drugu godinu zaredom, prvi puta ikad s više od čak 100.000 novih FTTH priključaka u jednoj godini, a što je bilo popraćeno i udvostručenjem brzina optičke mreže, dok smo u mobilnoj mreži, gdje smo već poslovično jedna od najbržih mreža u Europi, dodatno povećali pokrivenost 5G mrežom na gotovo 100 gradova i više 2 milijuna stanovnika, osiguravajući gigabitne brzine diljem Hrvatske. U skladu s našom strategijom nastavljamo ulagati u mrežnu infrastrukturu doprinoseći izravno razvoju hrvatskog društva, poslovanja i gospodarstva“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma

Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma