HT-ova mobilna mreža među 10 najbržih u svijetu

blank

I dok je Hrvatska na odličnom 11. mjestu u svijetu, mobilna mreža Hrvatskog Telekoma je među deset najbržih mobilnih mreža na svijetu

Na temelju milijuna testova koje korisnici pametnih telefona pokreću putem Speedtest aplikacije i mnogih drugih, a više takvih testova obavili smo i mi testirajući 5G mrežu Hrvatskog Telekoma, mobilna mreža Hrvatskog Telekoma je među deset najbržih mobilnih mreža na svijetu (rujan 2020.).

Poredak se temelji na analizi tvrtke Ookla, a nagrade Speedtest za vodeće mrežne pružatelje određuju se s pomoću Speed Score alata koji uključuje mjerenje brzine mreže svakog pružatelja usluga (preuzimanje i prijenos) za rangiranje performansi brzine mreže.

Hrvatski Telekom je u srpnju drugu godinu zaredom dobio čak dvije Ookline nagrade – za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj i za najbolju mobilnu pokrivenost. Također, Hrvatski Telekom dobio je nagradu za najbolju mobilnu mrežu i za najbolju pokrivenost širokopojasnim pristupom na temelju međunarodne analize koju je proveo umlaut (bivši P3).

U periodu Q1-Q2 2020. prosječne brzine prijenosa podataka u mobilnoj mreži Hrvatskog Telekoma bile su znatno veće od onih u A1 Hrvatska i u Tele2, pokazuju podaci o ostvarenom broju bodova:

blank

Hrvatska je na Ooklinoj listi završila na 11. mjestu, uz prosjek od 69,32 Mb/s u downloadu, 16,75 Mb/s u uploadu, uz 30 ms latencije, a napravljen je skok za čak 14 mjesta.

blank

Poredak iz rujna 2020. izgleda ovako:

blank