HT pokreće esport nogometnu e-Ligu

blank

Hrvatski Telekom e-Liga je esport natjecanje u kojem mogu sudjelovati svi zaljubljenici u nogomet, a igrat će se na konzolama PlayStation4

Nova nogometna liga neće se igrati na travnatim terenima nego iz kućne atmosfere, a pokreće ju dugogodišnji sponzor hrvatskog nogometa. Hrvatski Telekom nogometna e-Liga novi je projekt – u esport natjecanju mogu sudjelovati svi zaljubljenici u nogomet, a snage će odmjeriti u virtualnoj areni igrajući u ime svojih omiljenih hrvatskih klubova.

Uz igru FIFA 21, koja se igra na PlayStation4 konzoli, svi koji se prijave moći će zaigrati u ime s jednog od klubova koji sudjeluju u projektu – Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke – i to u Ultimate Team modu unutar igre FIFA 21.

Iznimno mi je drago što nakon višegodišnje podrške hrvatskom nogometu sada natjecanje prenosimo i u virtualni svijet te što smo svima koji to žele omogućili da se okušaju u ulozi igrača svog omiljenog kluba. Hrvatski Telekom e-Liga prvi je iskorak Hrvatskog Telekoma u esport i gaming segment te ćemo nastaviti s razvojem naše ponude u ovom području i unaprjeđenjem korisničkog gaming iskustva”, izjavio je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Richard Brešković i Nikola Stolnik
Richard Brešković i Nikola Stolnik

Prijave za Hrvatski Telekom e-Ligu počinju 19. listopada 2020. i traju do 22. listopada. U natjecanju će sudjelovati maksimalno 1024 sudionika te će, kroz seriju eliminacija, osam najboljih igrati ligu unutar odabranog kluba, gdje ćemo saznati tko su najveći talenti među njima.

Dvoje najboljih natjecatelja će, zajedno s igračima odabranog nogometnog kluba, predstavljati klub u finalnom natjecanju koje će biti održano 19. i 20. prosinca 2020., a pobjednika ovog natjecanja očekuje vrijedna nagrada – PlayStation 5.

„Velika nam je čast biti partner odabran od strane Hrvatskog Telekoma kako bismo zajedničkim snagama omogućili talentima hrvatskog esporta natjecanje u ime najboljih hrvatskih nogometnih klubova“, rekao je Nikola Stolnik, osnivač i direktor Good Game Globala, tvrtke partnera u projektu e-Liga.

Uz klubove Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek partneri projekta su Samsung i Sofa Score. Sve informacije o projektu Hrvatski Telekom e-Liga dostupne su na https://www.hrvatskitelekom.hr/esports/ht-eliga, a sve aktualnosti i zanimljivosti iz samog natjecanja bit će dnevno dostupne na Facebook stranici i Instagram profilu Hrvatski Telekom e-Lige. Također, snimke svih utakmica kroz natjecanje svi zainteresirani moći će pogledati na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma.

blank