HTC u Barceloni predstavio 5G Hub a vidjeli smo i Exodus

blank

HTC je na Mobile World Congressu predstavio 5G Hub, pojavio se i Exodus, a Marko Savković nam je sve ispričao u videu.

 

HTC 5G Hub prvi je 5G mobilni smart hub koji je uz podržane velike brzine prijenosa podataka do 2,6 Gb/s dizajniran za jednostavnu upotrebu u kućnom i poslovnom okruženju. Ovaj svestrani uređaj omogućuje fluidan 4K video streaming, gaming uz male latencije te značajke 5G mobilnog hotspota za do 20 korisnika. Pomoću jednostavnog plug-and-play postavljanja, može zamijeniti i Wi-Fi router i ukloniti nepotrebne kabele, a baterija je kapaciteta 7660 mAh. Intuitivne značajke upravljanja glasom i daljinskog upravljanja omogućuju brzo i jednostavno upravljanje alatima za zabavu i produktivnost.

HTC 5G Hub s Androidom 9 Pie pogoni mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 855 s 5G modemom Snapdragon X50 i antenskim modulima s integriranim RF primopredajnikom, RF front-end (RFFE) i antenskim elementima.

blank
HTC 5G Hub

HTC 5G Hub početkom drugog tromjesečja 2019. naći će se u ponudi mobilnih operatora širom svijeta – uključujući operatere Sprint, Telstra i nedavno pridružene europske operatere: EE (UK), Three (UK), Deutsche Telekom (Njemačka), Sunrise (Švicarska) i Elisa (Finska).

5-inčni HD dodirni zaslon omogućuje jednostavnu uporabu i visokokvalitetne vizualne efekte, a dugotrajna autonomija čini ga odličnim suputnikom za 5G brzine značajno brže od 4G LTE mreža. Ovaj proizvod također je u prvom planu tehnologije virtualne stvarnosti (VR) u oblaku. U budućnosti će korisnici putem HTC 5G Huba moći reproducirati VR sadržaj iz oblaka na set VIVE Focus – bez potrebe za računalom ili nepotrebnim kabelima – te uživati u mobilnom, vrhunskom VR doživljaju u stvarnom vremenu.

blank
HTC 5G Hub u kućnom okruženju

U HTC-u smo ponosni što smo na tržište plasirali prvi 5G prijenosni smart hub na svijetu,” izjavila je Cher Wang, predsjednica i izvršna direktorica kompanije HTC koja je na MWC 2019 održala zanimljiv govor i prezentaciju o ViveReality. Wang očekuje da će uskoro 5G biti u svemu oko nas, sve što dodirnemo bit će spojeno na 5G, a umjetna inteligencija i blockchain povezat će nikad više podataka.

blank
Cher Wang iz HTC-a na pozornici MWC-a

Povezat ćemo uz 5G sve uređaje kod kuće, na poslu, a uređaj koji će ih povezati na brzi internet je novi HTC 5G Hub. VR i AR će u budućnosti biti povezani, a jedan od uređaja bit će Vive Focus VR. HTC Exodus mobitel spaja blockchain tehnologiju“, izjavila je Cher Wang na keynote predavanju u Barceloni pred punom dvoranom. Prednosti VR tehnologije Wang je pokazala na primjeru tvrtke Bell koja proizvodi helikoptere: „Nekad je razvoj novog modela helikoptera trajao pet do sedam godina, a uz HTC VR set razvoj traje samo šest mjeseci.“

Putem Exodusa, HTC ulaže u razvoj i implementaciju blokchain tehnologije koja će predvoditi novo područje sigurne pohrane podataka i transakcija te po prvi put tehnologiju blockchaina učiniti mobilnom. Vlasnici HTC Exodus uređaja od 26. veljače 2019. mogu ažurirati svoje uređaje OTA (over-the-air) ažuriranjem kako bi ostvarili interakciju s mnoštvom novih partnera i iskoristili prednosti nove decentralizirane mreže.

blank
HTC Exodus je pionirski uređaj

Novo partnerstvo s Opera Browser štiti identitet i privatnost. Opera, prvi kripto-omogućeni preglednik, prva je organizacija koja je iskoristila API. To znači da korisnici pretraživača Opera mogu uživati dodatnu sigurnost vlastite kripto-imovine na modelu EXODUS 1 te komunicirati, obavljati transakcije i prijavljivati se na usluge izravno koristeći svoje privatne ključeve pohranjene na sigurno mjesto u uređaju.

blank

Dostupne su i nove opcije kupnje uređaja EXODUS 1. Od početka prodaje putem ranog pristupa, EXODUS 1 je dobio podršku i potvrdu kripto zajednice i njenih lidera, uključujući Vitalika Buterina i Glen Weyl. Nakon toga, EXODUS 1 širi svoj doseg na non-kripto zajednicu koja želi istražiti novi internet te sigurnost i mogućnosti koje donosi. Od ožujka, EXODUS 1 dostupan je za kupnju u valuti Fiat po cijeni od 699 USD u SAD i lokalnim cijenama u odabranim regijama. Ovo je dodatak izvornim mogućnostima kupnje valutama BTC, ETH i LTC. Osim toga, možete kupiti EXODUS 1 i pomoću Binance tokena BNB.

blankblank