Huawei bilježi rast prihoda u prvoj polovici 2023.

blank

Za razliku od prošlogodišnjeg prvog dijela ove godine tvrtka ima rast prihoda, a potaknut je pametnim telefonom Huawei P60 Pro

Huawei je zabilježio rast prihoda u prvoj polovici 2023. u usporedbi s padom u razdoblju tijekom prethodne dvije godine, uz bolju dobit potaknutu poslovanjem s potrošačima i dobit u ICT-ju, oblaku i povezanim vozilima.

Rotirajuća predsjednica Huaweija Sabrina Meng istaknula je čvrst učinak svog poslovanja ICT infrastrukture zajedno s rastom potrošačke jedinice, prenosi Mobile World Live. Dodala je da su digitalna snaga i poslovanje u oblaku doživjeli snažan rast, a nove komponente za povezana vozila nastavile su stjecati konkurentnost.

Prihodi su porasli 3,1 posto na godišnjoj razini na 310,9 milijardi CNY (43,1 milijardu USD), pri čemu je potrošačka grupa porasla 2,2 posto na 103,5 milijardi CNY. Zabilježen je rast i u Kini i u inozemstvu.

Neto profitna marža skočila je s 5 posto na 15 posto u prvom polugodištu 2022., što se pripisuje dobiti od prodaje poslovanja s Honorom, zajedno s potezima za optimizaciju sustava upravljanja i poboljšanje operativne učinkovitosti.

Grupna prodaja prema potrošačima pala je s 255,8 milijuna CNY u prvoj polovici 2020. na najnižih 101,3 milijarde CNY u istom razdoblju 2022., a razlog su američke trgovinske sankcije.

No, grupa je zabilježila poboljšanja ove godine, s podacima IDC-ja koji pokazuju da se Huawei vratio među pet najboljih kineskih dobavljača pametnih telefona u drugom tromjesečju, s porastom isporuka od 76,1 posto na godišnjoj razini.

Povećanje dobiti potaknuto je lansiranjem novih proizvoda i dobrom prodajom serije pametnih telefona P60 i sklopivog modela Mate X3.

blank