Sony još uvijek ne očekuje oporavak tržišta pametnih telefona

blank

Prihodi u prvom fiskalnom tromjesečju u Sonyjevom segmentu mobilnih komunikacija pali su na 87,3 milijarde JPY

Izvršni direktor Sonyja upozorio je da se oporavak tržišta pametnih telefona ne očekuje najranije do 2024., navodeći pogoršanje uvjeta u SAD-u i sporije poboljšanje od očekivanog u Kini. Bloomberg je izvijestio da je viši generalni direktor Sonyjevog odjela za financije Sadahiko Hayakawa izdao upozorenje tijekom razgovora s analitičarima kako bi razgovarali o zaradi u drugom kvartalu odnosno prvom fiskalnom kvartalu 2023. godine.

Rekao je da je tvrtka prije predviđala da će se tržište pametnih telefona početi oporavljati u drugoj polovici fiskalne godine, ali to je očekivanje sada pomaknuto na “najmanje” sljedeću godinu. Uz proizvodnju vlastitih uređaja Sony proizvodi različite komponente za druge dobavljače uključujući tehnologiju za sustave kamera koji se koriste na vrhunskim pametnim telefonima.

Prognoza je najnovija oštra procjena segmenta pametnih telefona nakon komentara dobavljača i analitičara posljednjih mjeseci, prenosi Mobile World Live. Prihodi u prvom fiskalnom tromjesečju u Sonyjevom segmentu mobilnih komunikacija, koji se sastoji od njegovih uređaja Xperia uz poslovanje s internetskim uslugama, pali su na 87,3 milijarde JPY (609 milijuna USD) s 99 milijardi JPY u istom razdoblju 2022.

U cijelom poslovanju, Sony je zabilježio neto prihod od 217,5 milijardi JPY, što je pad od 17 posto. Prihod je porastao s 2,3 bilijuna JPY na 3 bilijuna JPY.