Huawei je zauzeo prvo mjesto u prodaji pametnih telefona

blank

Tržište pametnih telefona u kontinentalnoj Kini doživjelo je oporavak nakon dvije godine, a Huawei je zauzeo prvo mjesto

Najnovije istraživanje koje je objavio Canalys pokazuje da je na tržištu pametnih telefona u kontinentalnoj Kini, u prvom kvartalu 2024., isporučeno 67,7 milijuna jedinica. Huawei se vratio na prvo mjesto nakon 13 tromjesečja isporučivši 11,7 milijuna pametnih telefona i zauzevši 17% tržišnog udjela, zahvaljujući serijama telefona Mate i nova.

Oppo je zauzeo drugo mjesto, potaknut snažnom izvedbom serije Reno 11, uz isporučenih 10,9 milijuna jedinica. Nakon snažnog četvrtog kvartala prošle godine Honor, vivo i Apple usporili su svoju prodaju u ovom kvartalu i zauzeli treće, četvrto i peto mjesto.

blank

Honor je bio treći s 10,6 milijuna jedinica, s godišnjim porastom od 9%. vivo je zauzeo četvrto mjesto s 10,3 milijuna jedinica i zabilježio pad od 9% u odnosu na prethodnu godinu. Apple je najviše pao među prvih pet, s 10,0 milijuna jedinica, što je pad od 25% na godišnjoj razini.

Viši analitičar Canalysa Toby Zhu komentirao je: “Rast tržišta kontinentalne Kine još uvijek zaostaje za globalnim oporavkom od 11%, što je Huaweiju omogućilo da preuzme tržišni udio i brzo povrati krunu. Smanjena proizvodnja i ponuda serije Huawei Mate 60 poboljšala se u prvom tromjesečju, čime je postao ključni pokretač ukupnog rasta Huaweija.”

Isporuke pametnih telefona u Kini u Q3 2021 do Q1 2024, Canalys
Isporuke pametnih telefona u Kini u Q3 2021 do Q1 2024, Canalys

Huawei je u prosincu objavio seriju nova 12 koja sadrži Harmony 4.0, proširujući Kirin čipset na više linija proizvoda i uspješno poboljšavajući performanse u srednjem cjenovnom razredu. Huawei je nadogradio P seriju s novim modelom Pura 70, s inovativnim iskačućim objektivom kamere, što je dodatno potaknulo interes tržišta.

Toby Zhu kaže da je ključna strategija za Huawei u 2024. godini fokusiranje na izgradnju AI mogućnosti za pametne uređaje, od hardvera do softvera na razini sustava, koristeći svoje mogućnosti istraživanja i razvoja u AI infrastrukturi i rješenjima za industrijske i poslovne korisnike.

Isporuke pametnih telefona u Kini u Q1 2021 do Q1 2024, Canalys
Isporuke pametnih telefona u Kini u Q1 2021 do Q1 2024, Canalys