Huawei Mate 20 Pro premijerno predstavljen u Zagrebu

blank

U 2017. godini Huawei je u svijetu isporučio 153 milijuna pametnih telefona dok bi se u 2018. godini uz najnoviji model Mate 20 Pro mogla dostići brojka od 200 milijuna pametnih telefona.

U prošloj 2017. godini Huawei je ostvario prihod od 36 milijardi dolara, a u trećem tromjesečju 2018. godine zauzeo je drugo mjesto po isporukama pametnih telefona u svijetu. Najnoviji model Huawei Mate 20 Pro, čija je cijena 7499 kuna, donosi nekoliko noviteta koje su u Zagrebu i služeno predstavili.

Prije mjesec dana predstavili smo najsnažniji pametni telefon na svijetu, a od ovog je mjeseca dostupan i u Hrvatskoj, gdje smo u prvih 10 mjeseci 2018. ostvarili rast prodaje od 87% u odnosu na
isti period prošle godine. S obzirom na odlične reakcije i komentare na novi Mate 20 Pro, očekujemo rekordne rezultate do kraja godine“, izjavio je Norman Mueller, direktor marketinga za Hrvatsku i Sloveniju.

blankNa pametnom telefonu Huawei Mate 20 Pro naglasak je na tehnologiji umjetne inteligencije. Tijekom službenog predstavljanja telefona u Hrvatskoj gosti su kroz četiri experience zone upoznali novi Mate 20 Pro. Najnovija funkcija telefona poput 40 W SuperCharge tehnologije i obrnutog bežičnog punjenja dostupna je samo na Mate 20 Pro uređajima. U foto zoni, svi prisutni su imali priliku isprobati trostruku Leica kameru s najnovijim ultra širokokutnim objektivom.