Huawei Pura 70 Pro ima veliki postotak kineskih komponenti

blank

Novi Ultra model već se okitio titulom telefona s najboljom kamerom na svijetu, prema Dxomarku, a zanimljive su i ostale komponente

Kinezi napreduju s performansama svojih čipova, koji se ugrađuju u pametne telefone, otkrili su to iFixit i TechSearch International za Reuters. Novi model Huawei Pura 70 Pro ima veći postotak lokalnih komponenti od modela Huawei Mate 60, ima poboljšani Kirin čipset i flash memoriju koju proizvode domaći dobavljači, otkrilo je istraživanje o uređaju za Reuters, prenosi Mobile World Live.

Flash memorija je najvjerojatnije iz Huaweijeve jedinica HiSilicon, s dodatnim komponentama koje su izradile kineske tvrtke. Memorijski čip dolazi od južnokorejskog SK Hynixa, ali je NAND čip vjerojatno isporučio HiSilicon.

Višegodišnje trgovinske sankcije Huaweiju i drugim kineskim tvrtkama od strane administracije SAD-a, kako bi im se ograničio pristup naprednoj tehnologiji, kao da su ohrabrile Kinu te je zemlja odlučila premostiti tehnološki jaz u odnosu na nekeneske tvrtke kako bi postigla samodostatnost.

Američko Ministarstvo trgovine nedavno je opozvalo izvozne dozvole koje su Intelu i Qualcommu dopuštale opskrbu kompanija čipovima za pametne telefone i prijenosna računala. Iz Kine dolazi osuda novog ograničenja te su ga označili zlouporabom kontrole izvoza i tipičnim činom ekonomske prisile” koji krši pravila WTO-a i šteti interesima američkih tvrtki, izvijestio je Global Times.

Istovremeno, Huawei nastavlja s napretkom kamera te novi model Pura 70 Ultra, prema testu provedenom od strane Dxomarka, osvaja 163 boda, što je trenutno najviše na njihovoj listi.

blank

Ističu kako Huawei Pura 70 Ultra nudi izvanredne performanse u svim područjima u testovima kamere i postiže najbolju poziciju u većini rezultata za način Photo kao i u Bokeh i Zoomu. Kamera pokazuje izvrsnu sposobnost balansiranja zadržavanja detalja i smanjenja šuma te pruža preciznu ekspoziciju, širok dinamički raspon i ugodne boje.

Varijabilni otvor blende pomaže osigurati optimalnu dubinsku oštrinu i dobru oštrinu na svim subjektima u grupnim snimkama dok brzi odziv zatvarača omogućuje zamrzavanje pokreta i hvatanje odlučujućeg trenutka.

blank

Huawei Pura 70 Ultra testiran je u HDR foto modu, koji u usporedbi s Huawei Mate 60 Pro+ nudi osjetno bolji kontrast i prikaz boja. Međutim, Pura 70 Ultra koristi Huaweijev HDR format koji se može gledati samo na nekim od najnovijih Huaweijevih telefona i tableta. Trenutačno nije široko kompatibilan s drugim Android uređajima.

Video performanse općenito su na razini Mate 60 Pro+, ali istovremeno Huawei Pura 70 Ultra ne parira baš najboljim uređajima što se tiče videa, a Dxomark spominje Apple iPhone 15 Pro Max i Oppo Find X7 Ultra, kažu da se razlike primjećuju u najzahtjevnijim testnim scenama pri slabom osvjetljenju.

Na Dxomark listi, iza Pure 70 Ultra sa 163 boda, slijede Honor Magic6 Pro sa 158 bodova te Huawei Mate 670 Pro+ i Oppo Find X7 Ultra s po 157 bodova.

blank