Google Pixel 8a je stigao

blank

Za cijenu od 499 USD novi Pixel 8a omogućuje mnoge značajke temeljene na umjetnoj inteligenciji te odlične kamere

Google Pixel pokreće najnoviji Google Tensor G3 čip, a opremljen je mnogim istim značajkama umjetne inteligencije koje imaju Pixel 8 i Pixel 8 Pro — kao što su Gemini, Best Take, Audio Magic Eraser itd. Dizajniran za snimanje nevjerojatnih fotografija profinjeni dizajn A-serije još je bolji sa zaobljenim rubovima, mat stražnjom stranom i aluminijskim okvirom.

Njegov izdržljivi dizajn može izdržati klizanje, prolijevanje i prašinu, što Pixel 8a čini najizdržljivijim telefonom serije A dosad. Osim toga, njegov novi Actua zaslon je 40% svjetliji od Pixela 7a, a tu je i brža stopa osvježavanja od 120 Hz.

Postoje dvije nove boje serije A: Aloe (boja ograničenog izdanja!) i Bay, uz opsidijan i porculan. I po prvi put ikada postoji mogućnost većeg kapaciteta pohrane od 256 GB, piše Google na svojem blogu.

Rangiran kao najbolja kamera pametnog telefona u svojoj kategoriji, Pixel 8a ima moćnu dvostruku stražnju kameru s glavnom lećom od 64 megapiksela i ultraširokom lećom od 13 megapiksela. Također dolazi opremljen s prednjom kamerom od 13 megapiksela koja ima veliko vidno polje.

blank

Zahvaljujući Google Tensor G3, Pixel 8a je prepun alata pokretanih umjetnom inteligencijom kako biste maksimalno iskoristili svoje fotografije i videozapise:

• Best Take vam omogućuje stvaranje grupne snimke koju želite. Odaberite ono što mislite da je najbolji izraz za sve u nizu fotografija
• Magic Editor vam omogućuje promjenu položaja i veličine subjekata ili korištenje unaprijed postavljenih postavki za isticanje pozadine — sve uz samo nekoliko dodira
• Audio Magic Eraser lako uklanja ometajuće zvukove u vašim videozapisima — poput vjetra, gužve i drugih zvukova — za oštar i čist zvuk

Pixel 8a također uključuje Super Res Zoom do 8x i značajke kao što su Magic Eraser, Night Sight i Photo Unblur. Kao i svaki Pixel, Pixel 8a uključuje Real Tone za točan prikaz svačije boje kože na fotografijama i videozapisima.

Gemini dolazi na Pixel 8a

Ovaj ugrađeni pomoćnik s umjetnom inteligencijom omogućuje vam tipkanje, razgovor i dodavanje slika za sve vrste pomoći u pokretu — od razmišljanja o idejama, pisanja zahvalnice ili čak planiranja vašeg sljedećeg odmora.

blank

blank

Nakon što omogućite proširenja, možete zatražiti od Geminija da izvrši zadatke poput sažetka vaših nedavnih e-poruka ili brzog pregledavanja vaše pristigle pošte. Držite tipku za uključivanje kako biste započeli s Geminijem.

Circle to Search također postoji na Pixelu 8a tako da više ne morate mijenjati aplikacije da biste pronašli informacije koje tražite — što vam štedi vrijeme. Samo prstom zaokružite, nažvrljajte ili dodirnite sliku, tekst ili video kako biste pretražili ono što gledate.

Ima i značajke Pixel Call Assist pokretane umjetnom inteligencijom — kao što su Call Screen, Direct My Call, Hold for Me, Clear Calling i više — sve su također uključene u Pixel 8a.

Pixel 8a također će predstaviti Audio Emoji čineći vaše telefonske pozive izražajnijim i privlačnijim nego prije. Uz Audio Emoji samo dodirnite emoji da biste pokrenuli zvučnu reakciju i vizualni efekt. Pokušajte upotrijebiti emotikon pljeskanja rukom kako biste zapljeskali dobro obavljenom poslu ili emoji koji se smije nakon što ste ispričali svoj najbolji vic.