Huawei rastura svoje konkurente

blank

Huawei je u 5G istraživanja i razvoj uložio 14,3 milijarde američkih dolara, što je gotovo 30 posto više od Huaweijeva dva najveća konkurenta u radu s mrežnom opremom

Huaweijevi najveći konkurenti u području mrežne opreme su Ericsson i Nokia. Usporedi li se uloženih 14,3 milijardi američkih dolara s ulaganjima konkurenata, ispada da je Huawei uložio gotovo 30 posto više nego ovaj dvojac. Uložili su više nego i Apple, Intel ili Cisco.

Iz kompanije su najavili da i u narednom razdoblju nastavljaju s ulaganjima, a u 2020. u istraživanje i razvoj planiraju uložiti između 15 i 20 milijardi američkih dolara.

“Primjerice, za Latinsku Ameriku proizveli smo napredne senzore koji pomažu proizvođačima mlijeka. Senzori prate najbolja vremena za proizvodnju mlijeka i šalju im obavijesti. Ovim rješenjem omogućujemo im da mjesečno zarade dodatnih 20 juana po kravi”, pojasnio je Ren Zhengfei, direktor i osnivač Huaweija, na nedavno održanom okruglom stolu s predstavnicima medija iz Latinske Amerike i Španjolske.

Huawei trenutno ima 20 posto svih patenata iz područja 5G-a, više nego bilo koji drugi dobavljač mrežne opreme na svijetu. Kompanija je do sada potpisala 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama diljem svijeta, među kojima su više od trećine europske države. U Europi je komercijalne 5G mreže pokrenulo devet zemalja.