IFA 2019: LG panel o umjetnoj inteligenciji, 5G mrežama, webOS-u i povezanim automobilima

blank

Dom je svugdje – premisa je pod kojom je u Berlinu, dan prije početka sajma IFA 2019, održana LG-jeva panel diskusija

LG pokazao kako se zbog umjetne inteligencije svugdje možemo osjećati kao u svom domu. Predstavljena je nova vizija transformacije kroz strategiju “Evolve, Connect and Open”.

Na panel diskusiji održanoj dan uoči službenog početka sajma IFA 2019 u Berlinu, dr. I.P. Park, predsjednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics, govorio je o viziji budućnosti koja se temelji na umjetnoj inteligenciji Anywhere is Home.

blank

Govoreći o tri stupa LG-jeve AI strategije Evolve, Connect i Open, dr. Park i stručni gosti panelisti razgovarali su o tome kako će inovacije u umjetnoj inteligenciji i povezivosti proširiti poimanje doma na svako područje života.

U središtu današnje rasprave bila je uloga LG-jevog branda ThinQ za inteligentne uređaje koji sada okuplja AI proizvode i usluge, kao i one s Wi-Fi i IoT mogućnostima, pod ujedinjenom vizijom ekosustava temeljenog na umjetnoj inteligenciji.

blank

Kako bi ilustrirao evoluciju branda LG ThinQ, dr. Park je predstavio inteligentni koncept učenja koji omogućava robotima usisavačima da ne zapnu u kutovima i preprekama. Takve inovacije olakšava LG-ev vlastiti AI čip za kućanske aparate lansiran ranije ove godine, a koji koristi LG Neural Engine u uređajima koji se temelje na umjetnoj inteligenciji.

U isto vrijeme, s ciljem povezivanja više „digitalnih točaka“ u životima korisnika, LG istražuje nove načine interakcije korisnika i uređaja, osim prepoznavanja glasa. Ovo uključuje inovacije poput dodatnog modula za vizualnu inteligenciju kao što je senzor vida povezan s cloudom Vision Pack.

Dr. Park je demonstrirao kako LG Styler s Vision Packom može vizualno prepoznati odjeću i davati preporuke u skladu s tim. Također je predstavio LG ThinQ Fit, evoluciju koncepta Smart Mirror u kojemu 3D kamere precizno mjere veličinu tijela za generiranje realističnog avatara za virtualno isprobavanje odjeće.

blank

Dr. Park je istaknuo važnost otvorenosti u smislu partnerstva i suradnje. LG-jevo ulaganje u otvaranje svojih platformi prema drugima je ključno za širu kompatibilnost i raznolikost inovacija. U skladu s ovom filozofijom, LG je nedavno učinio LG ThinQ platformu dostupnom vanjskim partnerima i programerima kako bi ubrzao razvoj svoje AI tehnologije.

Panel diskusija uključivala je ugledne goste iz svih sektora tehnologije koji se bave dubinskim istraživanjem AI tehnologije, njezinim razvojem i kako se ona može primijeniti za poboljšanje kvalitete života.

Gosti govornici su bili Dino Flore, potpredsjednik za tehnologiju u kompaniji Qualcomm koji je odgovoran za 5G strategiju kompanije širom EMEA regije; Maurice Conti, poznati futurist i glavni direktor za inovacije u Telefonicinoj moonshot tvornici Alpha te Ralph Wiegmann, glavni izvršni direktor u iF International Forum Designu.

„Evolve, Connect i Open su naši standardi za vrstu umjetne inteligencije koja će život učiniti mjerljivo boljim“, rekao je dr. I.P. Park. „Ne radi se samo o poboljšanju onoga što sada radimo, već o temeljnoj transformaciji načina na koji živimo i razmišljamo“.

„Sretni smo da se LG ponovno osvrnuo na jedno od najvažnijih dostignuća u potrošačkoj tehnologiji“, rekao je Jens Heithecker, izvršni potpredsjednik grupacije Messe Berlin Group i izvršni direktor sajma IFA.

„Posjetitelji sajma IFA zainteresirani su za sve stvari povezane s umjetnom inteligencijom i važno je da oni razumiju koja su najvažnija postignuća na tom području i to od jednog od najjačih zagovarača umjetne inteligencije.“

Posjetitelji LG-jevog štanda u dvorani 18 Messe Berlin ovog će tjedna moći iskusiti najnapredniju LG-evu korisničku aplikaciju koja se temelji na umjetnoj inteligenciji u LG ThinQ Home, a koja je dizajnirana s nizom inteligentnih, povezanih rješenja za bolje sutra.