IFA 2020 Berlin: LG-jeva vizija života kod kuće

blank

LG je na specijalnom izdanju sajma IFA 2020 predstavio viziju „Life’s Good from Home” za budućnost života kod kuće

U hologramskom nastupu dr. I.P. Park, predsjednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics, u Berlinu je predstavio inovacije sljedeće generacije za život u domu, masku LG PuriCare o kojoj smo već pisali te što može LG-jeva linija robota CLOi.

LG-jeva vizija budućnosti usredotočuje se na tri ključne vrijednosti doma: briga, praktičnost i
zabava.

„Ova dosad neviđena vremena dovela su do toga da smo nesigurni u budućnost”, istaknuo je dr. Park. „LG vjeruje da ovo predstavlja jedinstvenu priliku za stvarne promjene u svijetu i novi potencijal za život u domu. Kao vodeći lifestyle inovatori, udvostručili smo svoju predanost razvoju novih i poboljšanih proizvoda i usluga koje korisnicima širom svijeta pružaju dobar život.“

LG-jeva AI platforma, LG ThinQ, nastavlja se razvijati i dobiva nove značajke kako bi stvorila nove usluge, rješenja i poslovne modele koji vode promjenama. „LG ThinQ je srce naših inovacija koje obogaćuju život”, rekao je dr. Park demonstrirajući kako nadograđena aplikacija LG ThinQ pruža iskustvo usmjereno na korisnika koje se proteže od korisničke podrške do kupnje potrepština.

Korištenjem aplikacije, proaktivna briga za korisnike (PCC) temeljena na umjetnoj inteligenciji može analizirati i izvještavati o operativnom stanju uređaja, pa čak i pružiti savjete o održavanju ili
popravku.

LG je predvodio inovacije koje nadilaze dom, ulažući u brojne tehnologije u nastojanju da poboljša svakodnevni život. LG-jeva linija robota CLOi može pružiti siguran, socijalno distanciran način pružanja usluga u restoranima i bolnicama, a od srpnja 2020. godine LG CLOi ServeBots su raspoređeni na komercijalnim lokacijama u cijeloj Koreji.

Kao pionir u području robotike, LG je usmjerio pozornost na širenje robotskog ekosustava kroz svoju platformu CLOi, usredotočujući se na automatiziranu vožnju, analizu situacije i kontrolu kretanja smanjenjem vremena potrebnog za razvoj vrhunskih proizvoda kao pokretačke snage za rast industrije. Dr. Park istaknuo je kako CLOi 2.0 može poslužiti kao učinkovita zamjena za ljudsku interakciju, kompatibilnu s otvorenim kodom robotskog operativnog sustava (ROS) 2.

LG također razvija tehnologiju za daljinsko upravljanje zdravstvom kao dio svojih napora u digitalnoj transformaciji. „Pomoću umjetne inteligencije možemo lako i preciznije pratiti zdravlje korisnika 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu”, rekao je dr. Park. „Nedavno smo u Koreji uspješno proveli pilot-projekt sa Nacionalnim sveučilištem u Seulu za korištenje umjetne inteligencije kako bi se poboljšalo praćenja i njega bolesnika s kroničnim bolestima.“

dr. Kim Kyung-ho
dr. Kim Kyung-ho

Dr. Kim Kyung-ho, izvršni potpredsjednik LG-jevih poslovnih rješenja u Europi, predstavio je LG ThinQ Home. To je zapravo stvarni životni prostor i cjelovito rješenje za dom u južnokorejskom gradu Pangyo poznatom kao korejska Silicijska dolina. ThinQ Home stvarna je demonstracija LG-eve vizije „Life’s Good from Home“ kao idealne buduće rezidencije osmišljene za pružanje sigurnijeg i prikladnijeg načina života pomoću najnovijih aparata kompanije i IT tehnologije.

U Koreji je dr. Park „od krvi i mesa“ vodio publiku IFA-e kroz LG ThinQ Home i demonstrirao Home Concierge, pametno zrcalo koje omogućava jednostavnu i potpunu kontrolu doma praćenjem uređaja i potrošnje energije pomoću najmodernijeg panela. Povezana s kućnom stanicom za punjenje električnih automobila, ova visokotehnološka ploča omogućuje vlasnicima kuća da daljinski pune i nadgledaju svoj električni automobil.