Wiko View5: punjenje baterije samo dva puta tjedno

blank

Wiko ponovo napada tržište s odličnim karakteristikama i cijenom pametnog telefona. Bateriju ugrađenu u View5 punit ćete samo dva puta tjedno

U Wiko View5 ugrađena je baterija od 5000 mAh, a s jednim punjenjem baterija traje i do tri i pol dana. Dakle, mobitel ćete puniti samo dva puta tjedno. Na čekanju baterija može izdržati do 1046 sati, a odlučite li maratonski pričati sve dok ne potrošite bateriju, to će na 3G mreži potrajati 38,4 sata odnosno 46,4 sata na 2G mreži.

Ovo je inače 4G pametni telefon s Android 10 operativnim sustavom. Ugrađeni kružni indikator trajanja baterije obavještava vas izravno preko zaslona, tako da tijekom punjenja svijetli zeleno, bijelo kad je baterija iznad 15% i crveno kada ostaje manje od 15% baterije.

blank

Baterija od 5000 mAh kod View5 certificirana je od strane SmartVisera, neovisnog stručnog tijela specijaliziranog za testiranje uređaja, koji jamči autonomiju od 3,5 dana s jednim punjenjem. Telefon koristi AI Battery Master za optimiziranje aktivnosti aplikacija i potrošnju energije.

U Wiko View5 ugrađene su četiri stražnje kamere: 48 megapiksela je glavni senzor kojim upravlja i umjetna inteligencija. Tri senzora od 8 + 5 + 2 megapiksela napravit će širokokutne snimke (kut do 120 stupnjeva), makro s male udaljenosti od samo nekoliko centimetara te zamućene scene s bokeh efektom. Video se snima u fullHD rezoluciji.

blank

Sve se nadzire preko ekrana od 6,55 inča, uz IPS tehnologiju koja će omogućiti odličnu vidljivost i na suncu. Radi se o HD+ rezoluciji, uz 267 točkica po inču. U ekranu se nalazi rupica s prednjom kamerom od 8 megapiksela koja se koristi i za prepoznavanje lica kako bi se otključao ekran omjera 20:9.

Telefon pokreće Mediatek 6762D A25 s osam procesorskih jezgri, uz takt do 1,8 GHz. Radna memorija je 3 GB, interna 64 GB, a proširiva je microSD karticama do 256 GB. Dakle, na raspolaganju vam je ukupno 320 GB. Masa telefona Wiko View5 je 201 gram, debljina kućišta 9,3 milimetra, a u telefonu se mogu koristiti dvije SIM kartice (dual SIM). Ugrađen je i stereo FM radio.

blank

Kućište dolazi u tri boje (plavoj, zelenoj i zlatnoj). View5 sa stražnjim poklopcem podsjeća na staklo, uz svjetlucavi okvir s efektom zrcala koji stvara osjećaj dubine i luksuza. Straga se nalazi i senzor otiska prsta dok je na boku smještena tipka za direktan pristup Google Assistantu.

Cijena za Wiko View5 je 169 eura.

Originalni dodaci za Wiko View5

Elegantna pametna futrola sadrži elegantan, pametni prozor s diskretnim sučeljem kako biste u jednom pogledu vidjeli vaše pozive, obavijesti i glazbu. Udobnost je uvijek osigurana s lakim rukovanjem i opcijom postolja za uživanje u filmovima, igrama i videozapisima.

blank

Tiskano kaljeno staklo osigurava potpunu zaštitu od udaraca i ogrebotina. Ultra-otporan sloj zaštite čuva osjetljivost zaslona na dodir s prevlakom protiv otisaka prstiju.

Zaštitno 2-u-1 pakiranje uključuje hibridno kućište s prozirnim krutim materijalima za pojačanu zaštitu te tiskano kaljeno staklo.

blank