Instagram izbacuje IGTV ikonu

blank

Instagram je s početnog ekrana maknuo ikonu IGTV, što je zbunilo mnoge korisnike

Razlog micanja IGTV ikone s početnog ekrana Instagram aplikacije je pojednostavljenje platforme. Ikona se koristi kako bi korisnici imali pristup sadržajima u dužoj formi od one koju Instagram omogućuje (video filmovi u trajanju do najviše 60 sekundi).

Iz Instagrama su inače izjavili da su ikonu za direktan pristup do IGTV uklonili iz razloga što nije bilo velikog broja klikova. Do ikone možete doći ukoliko odaberete ikonu pretraživanja na dnu ekrana, a nalazi se na vrhu ekrana zajedno uz ikone Shop, životinje, priroda itd.

blank

Instagram je IGTV pokrenuo u lipnju 2018. godine kao samostalnu aplikaciju za duže video zapise, pri čemu se koristi vertikalni format. Maksimalna dužina video zapisa moguća je do 60 minuta. IGTV je preuzet 6 milijuna puta, a za korištenje na Android platformi potrebna vam je minimalna verzija 4.4 ili novija. Prosječna ocjena koju su korisnici dali aplikaciji je 3,9/5.

S obzirom na sve veću konkurenciju, Instagram je nedavno lansirao nove dodatke u alatu za stvaranje videa Boomerang kao što su usporeno snimanje za hvatanje više detalja te efekt dvostrukog gledanja.