Zanima vas umjetna inteligencija? Prijavite se i osvojite nagrade

blank

Microsoft Hrvatska poziva sve hrvatske studente i profesore da se prijave na natječaj „The next AI Guardians“

Cilj natječaja je iskoristiti potencijal umjetne inteligencije za rješavanje izazova na području obrazovanja, a studenti i mladi se potiču da razviju svoje kreativne ideje koje mogu riješiti lokalne ili globalne „bolne točke“ na području obrazovanja.

Svi studenti, pa i hrvatski, koje zanima umjetna inteligencija i žele se uhvatiti u koštac s izazovima suvremenog obrazovanja pozvani su da se prijave na natječaj „The next AI Guardians“. Natječaj je otvoren za mlade iz 28 europskih zemalja, među kojima je po prvi put uključena i Hrvatska.

Kroz natječaj pokrenut u 2018. godini, koji se odvija u nekoliko faza, studenti koji imaju ideje mogu promijeniti budućnost obrazovanja, a natječaj „The next AI Guardians“ je „alat“ koji im može pomoći da donesu promjene i učine obrazovni sustav još boljim i učinkovitijim.

U prvoj fazi svi sudionici trebaju oformiti tim koji se mora sastojati od najmanje četiri studenta i jednog istraživača (Microsoft preporučuje da u njemu bude i jedan profesor u ulozi mentora) te prijaviti svoju ideju. Tim treba ispuniti prijavnicu te u daljnjem koraku prijave objasniti svoju AI ideju u formatu videozapisa u trajanju od 2 do 3 minute do subote, 25. siječnja 2020.

Microsoft će zatim objaviti listu timova koji su se kvalificirali za natječaj, odnosno odabrat će ideje koje prolaze u drugu fazu natječaja, a tamo će svi kvalificirani timovi dobiti priliku dodatno razraditi svoj koncept kako bi mogli uspješno prikazati demonstraciju svoje ideje.

Svaki tim dobit će svog mentora, vrhunskog stručnjaka za područje umjetne inteligencije iz Microsofta, koji će mu pomoći da doradi i usavrši svoj koncept kako bi tim povećao svoje šanse da se plasira u finale.

U trećoj fazi koja će trajati od 30. ožujka do 3. travnja, timovi će putem platforme Teams predstaviti svoje koncepte. Microsoft kao organizator natječaja će nakon predstavljanja koncepata odabrati 5 najboljih koji će se plasirati u finale koje će se održati u AI Bootcampu u Budimpešti.

U četvrtoj fazi uoči finala u Budimpešti timovi će imati vremena do 26. svibnja da razrade sve detalje svog projekta te dobro uvježbaju predstavljanje pred publikom. Finale će se održati od 27. do 29. svibnja u Budimpešti, gdje će posljednjeg dana biti proglašen pobjednički tim. Svaki član pobjedničkog tima osvojit će računalo u rangu Surface Pro uređaja i dodatnu opremu.