Prvi Alcatel 5G smartphone stiže tijekom 2019. godine

blank

5G mobitele možemo prebrojati na prstima jedne ruke, a za 5G utrku svojeg konja ima i Alcatel

Alcatel 7 5G oznaka je pod kojom bi se u drugom dijelu 2019. godine najvjerojatnije trebao predstaviti prvi Alcatelov 5G smartphone. Alcatel bi novi 5G model službeno trebao predstaviti u vrijeme kada u Europi s radom krene više 5G mreža. Za sada je pokrenuta samo jedna 5G mreža u Švicarskoj.

Alcatel stand BarcelonaZa očekivati je da će Alcatel 7 5G koštati nešto više, za razliku od izuzetno pristupačnih cijena koje su karakteristične za brand u vlasništvu TCL-a. Razlog leži u hardveru koji će se nalaziti u samom mobitelu. Na Mobile World Congressu 2019 vidjeli smo C50T model koji bi u konačnici trebao imati dijagonalu ekrana od 6,39 ili 6,5 inča, uz rezoluciju 2340 x 1080 piksela, a TCL će ekran opremiti s osvjetljenjem od 600 nita, uz kontrast u omjeru 1500:1.

Unutar ekrana bit će izbušena rupica u kojoj će se nalaziti selfie kamera od 24 megapiksela. Što će pokretati Alcatel 7 5G za sada se ne otkriva, čipset će se naknadno otkriti jer je ponuda 5G modema još uvijek ograničena. Ali se zna da bi u uređaju trebalo biti 6 GB RAM-a te 64 GB NAND memorije za pohranu korisnikovih sadržaja.

Alcatel 5G smartphoneNa stražnjoj strani staklenog kućišta Alcatela 7 5G bit će trostruka kamera u kombinaciji 48 + 16 + 5 megapiksela, uz dvotonsku LED bljeskalicu koja se automatski prilagođava okruženju u kojem se snima u lošijim svjetlosnim uvjetima. Možemo očekivati da će obje kamere podržavati TCL-ovu tehnologiju “4-in-1 big pixel” te dodatne značajke koje uključuju umjetnu inteligenciju.

Kućište će dakle biti stakleno, uz metalni okvir koji će spajati obje staklene plohe – 2.5D staklo na prednjoj strani te 3D stakleni pokrov na stražnjoj. Na stražnjoj će strani biti smješten senzor otiska prsta.

Alcatel 5G
Alcatel 5G prijenosni ruter preko kojeg će se različiti uređaji moći spojiti na 5G mrežu

Na Mobile World Congressu vidjeli smo Alcatel 5G USB Device sa specifikacijama koje uključuju download podataka do 2 Gb/s uz korištenje 4×4 MIMO te upload do 1 Gb/s uz 2×2 MIMO. Pokreće ga MediaTek Helio M70 čipset, uz 8 GB interne NAND memorije i 8 GB radne LPDDR memorije, a baterija kapaciteta 4000 mAh trebala bi omogućiti cjelodnevni rad.

Alcatel 1s, 3, 3L
Alcatel 3, Alcatel 1s i Alcatel 3L predstavljeni su u Barceloni