Jeste li znali da postoje televizori koje možete rotirati, mijenjati im okvire ili ih staviti na cool stalak?

blank

Ovo su televizori koji nemaju samo kvalitetan prikaz, nego su i dizajnom prava vizualna poslastica

Odavno su televizori prestali biti samo digitalni prozor u vanjski svijet i sve što se događa oko nas. Kao višegodišnji tech stručnjaci, gledali smo kako televizori postaju tanji, ali im se zaslon povećava. Gledali smo kako postaju pametni i dobivaju svoje vlastite operativne sustave te kako mogu prikazati sve više boja i detalja. Kada uzmemo u obzir da je televizor doslovno centar jednog doma, a tehnologija se ubrzano razvija, to ne treba čuditi.

Ipak, jedna serija televizora uvijek nam je zapinjala za oko. Riječ o je Samsung Lifestyle seriji televizora, koja uspijeva impresivnu tehnologiju spojiti s estetikom i funkcionalnošću i to na nevjerojatne načine koji nas uvijek iznenade. Time su stvoreni televizori koji nisu samo dio namještaja, nego se i besprijekorno uklapaju u interijer.

Predstavnici ove serije su Samsung The Frame, The Serif i The Sero, a svaki od njih donosi jednu dizajnersku posebnost. Baš smo ih nedavno mogli vidjeti na djelu na Samsung Expo-u u zagrebačkom predsjedničkom apartmanu, gdje smo svjedočili kako se odlična tehnologija može besprijekorno kombinirati s prostorom. Pročitajte njihovu priču u nastavku.

Samsung The Frame
Samsung The Frame

Televizor kao slika na zidu, i to s novitetima!

Rijetko koji televizor može mamiti toliko pogleda kao Samsung The Frame, čiji je glavni adut što svojim dizajnom izgleda kao realistična slika na zidu kada je isključen, a kada ga se uključi postaje televizor sa sjajnom rezolucijom. Njegovi okviri mogu se promijeniti, tako da možete pronaći sebi onaj pravi koji će najviše odgovarati prostoru. Pretvaranje televizora u sliku se događa automatski, a korisnik može sam odabrati koje će od 1600 dostupnih bezvremenskih djela krasiti njegova četiri zida putem Trgovine umjetnina. Ono što nas je oduševilo kao tech entuzijaste je senzor pokreta koji prati jeste li u blizini televizora – ako ste u stanu, uključuje se prikaz umjetnina, a kada izađite, The Frame se automatski gasi radi uštede energije.

Koliko je zaista realističan prikaz umjetnina, kao i sama kvaliteta serija i filmova, potvrđuje i naša zgoda gdje prilikom ulaska u predsjednički apartman uopće nismo primijetili da je ispred nas televizor, bili smo uvjereni da je riječ o slici na zidu. To možemo zahvaliti najnovijem Mat zaslonu dostupnog na modelima za 2022. godinu, koji na realističan način prikazuje teksture umjetnosti i fotografije. Pogledajte razliku ispod!

blank
Pričajmo sad malo o samom prikazu sadržaja. Naime, najnoviji The Frame donosi Quantum Dot tehnologiju za stopostotni volumen boje, bez obzira na razinu svjetline. Napredni Quantum 4K procesor automatski optimizira prikaz, zvuk i ostale elemente na najbolju moguću razinu, a umor očiju je stvar prošlosti zahvaljujući Eye Comfort načinu rada koji analizira lokalno vrijeme za podešavanje razine svjetline i boje. Tako je, ovaj televizor prati izlazak i zalazak sunca da vas oči ne bole i tijekom višesatnog binge watchanja.

Vjetrenjača ili televizor?

Da, dobro ste pročitali naslov, Samsung u svojoj ponudi ima i televizor koji se može rotirati naziva The Sero. Njegovo okretanje je stvarno izgledalo impresivno u radnoj sobi predsjedničkog apartmana, što je iz prve ruke pokazalo koliko je ovaj televizor koristan za sastanke i gledanje materijala poput sadržaja na društvenim mrežama. Filmovi i serije se mogu pogledati i vodoravnom položaju u 4K rezoluciji, dok se aplikacije koriste u okomitom. Tamnoplavi dizajn nam je također bio impresivan, a ugrađeni kotačići omogućavaju lak prijenos po prostoriji.

Samsung The Sero
Samsung The Sero

I stalak može igrati veliku ulogu

Na kraju, posljednji televizor kojeg ćemo predstaviti je Samsung The Serif modernog i privlačnog dizajna za sve tech trendsettere. Ovaj televizor specijalno je dizajniran da ne bude dio zida ili namještaja, nego se sa svojim stalkom i okvirom može lako uklopiti u svaki kut prostora, bez obzira iz kojeg dijela korisnik gleda sadržaj na zaslonu. Jako je koristan za druženja zahvaljujući NFC tehnologiji za reprodukciju glazbe, a kvalitetan prikaz osiguran je sa stopostotnim volumenom boja i HDR 10+ tehnologijom.

Samsung The Serif
Samsung The Serif

Svijet tehnologija uvijek nas oduševljava iz dana u dan, gdje inovacije se ne stvaraju samo da bi nešto postalo naprednije, nego i pristupačnije svakodnevnom korisniku. To upravo pokazuje Samsung sa svojim lifestyle modelima televizora. Pogledajte više na: https://www.samsung.com/hr/tvs/.
Ako vas je zaintrigirao najnoviji The Frame, sada je aktualno i posebno razdoblje prednarudžbe, ukoliko prednaručite The Frame od 55” ili veći, dobivate S60A soundbar i 3 promjenjiva okvira! Promocija traje do prvog svibnja. Više na https://www.samsung.com/hr/offer/preorder-neo-qled-2022/.

blank