Samsungovi televizori dobitnici certifikata Carbon Reduction

blank

Organizacija Carbon Trust dodijelila je certifikate za 2022. godinu, a među dobitnicima je i Samsungova serija Neo QLED

Samsung, inače vodeći svjetski proizvođač televizora 16 uzastopnih godina, koristi viziju „Going Green“ u stvaranju održivijih proizvoda, što je prepoznao Carbon Trust i za Neo QLED televizore dodijelio certifikat Carbon Reduction.

Carbon Trust se borio za smanjenje emisije CO2, što je Samsungu priznanje za napore za smanjenjem ugljičnog otiska. Certifikat „Reducing CO2” označava da se ugljični otisak proizvoda smanjuje iz godine u godinu. Procjenjuje količinu GHG (stakleničkih plinova) nastalih tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda koristeći međunarodno priznate standarde.

Čak 11 modela u Samsungovoj liniji televizora za 2022., uključujući tri Neo QLED 8K modela, tri Neo QLED 4K modela, dva QLED modela, dva modela Lifestyle TV-a i jedan Crystal UHD TV model, dobili su certifikat tako što im je smanjena težina proizvoda i potrošnja energije tijekom korištenja.

blank

Samsung je na siječanjskom CES 2022 sajmu u Las Vegasu najavio viziju “Zajedno za sutra”. Samsung Visual Display Business odjel trebao bi koristiti oko 30 puta više reciklirane plastike za proizvodnju svojih pametnih uređaja nego 2021.

Tvrtka Samsung je također otkrila svoj plan za proširenje upotrebe recikliranih materijala u svim svojim mobilnim i kućanskim proizvodima do 2025. godine. Samsung je usvojio različite održive prakse kako bi se smanjio utjecaj na okoliš tijekom životnog ciklusa svojih proizvoda.

Program tvrtke „Eco-Packaging“ – koji omogućuje potrošačima da pretvore ambalažu za TV proizvode u svestrane komade namještaja – ove je godine nadograđen s ambalažom proizvoda koja koristi 90% manje tinte, a također uklanja spajalice tijekom proizvodnje.

“Kao tržišni lider 16 uzastopnih godina, tvrtka Samsung nije fokusirana samo na tehnološki napredak, već i na inovacije oko tehnologije usmjerene na čovjeka i okoliš. Tvrtka Samsung će nastaviti provoditi različite inicijative za održivost i ekološki osviještene aktivnosti u skladu sa svojom ‘Going Green’ vizijom“, izjavio je Seokwoo Yong, potpredsjednik i direktor tima za istraživanje i razvoj odjela za vizualni prikaz u tvrtki Samsung Electronics.

blank