Još malo o Huaweiju Mate Xs

blank

Huawei je savitljivi 5G uređaj Mate Xs predstavio prije nešto više od tjedan dana

Mate Xs pruža poboljšano korisničko iskustvo s novim fleksibilnim, savitljivim zaslonom proizvedenim s novim materijalima i novom šarkom Falcon Wing dizajna. Sadrži više od 100 dijelova koji rade u savršenoj harmoniji kod sklapanja i otklapanja uređaja. Zahvaljujući korištenju tekućeg metala na bazi cirkonija, nova je šarka još izdržljivija, omogućavajući preklop od 180 stupnjeva.

blank

blank

blank

Huawei Mate Xs je opremljen fleksibilnim zaslonom inovativne strukture dvoslojnog polimera. Sklopivi zaslon izrađen je primjenom Huaweijeve tehnike lijepljena dva sloja polimida s optički bistrim ljepilom. Ovaj jedinstveni materijal omogućuje projekciju izvrsne kvalitete ekrana uz zadržavanje visokog stupnja trajnosti.

Leica SuperSensing Quad Camera ponovno je dostupna na Huaweiju Mate Xs-u. S 40 MP SuperSensing kamerom, 16 MP ultra širokokutnom kamerom, 8 MP telefoto kamerom te 3D Depth Sensing kamerom, snažni Leica sustav kamera u potpunosti iskorištava i preklopni formu uređaja, pri čemu igra značajnu ulogu kako kod prednje, tako i od stražnjih kamera kako bi podržavala širok spektar uvjeta fotografiranja.

Upogonjen na EMUI10.0.1, Huawei Mate Xs podržava Multi-Window rad aplikacija koji omogućuje pametnije i brže iskustvo rada. Da bi proširio spektar aplikacija koje iskorištavaju puni potencijal sklopivog oblika, Huawei surađuje s globalnim programerima na razvoju ekosustava. Opremljen je s Huaweijevim čipom 5G SoC Kirin 990 5G.

blank

blank

Kada je sklopljen, Huawei Mate Xs je snažan pametni telefon s dva zaslona. Onaj glavni je dijagonale 6,6 inča, dok je sekundarni 6,38-inčni. Kad se otklopi, uređaj postaje 8-inčni tablet koji omogućuje razne mogućnosti rada i igranja igara.

Za hlađenje je zadužen sustav naziva „Flying Fish Fin Cooling System“ dizajniran posebno za sklopive uređaje. Jedinstveni sustav hlađenja koristi fleksibilni grafen koji je moguće sklopiti zajedno s uređajem kako bi se cijela površina uređaja ravnomjerno hladila.

Pogledali smo i u kutiju u kojoj dolazi Mate Xs, a ovo je sadržaj kojeg čini i zaštitni okvir koji uređaj štiti na boku:

blank

blank

blank

blank

blank