Kako otkazati pretplatu na Apple Music

blank

Aktivirali ste besplatno korištenje usluge Apple Music i više ne želite koristiti uslugu, kako biste otkazali plaćanje mjesečne pretplate. Kako otkazati pretplatu?

U travnju ove godine u Hrvatskoj je proradio servis Apple Music u kojem se nalazi 60 milijuna pjesama. Glazbu s ovog servisa hrvatski korisnici mogu od 20. travnja 2020. godine slušati i putem web pretraživača (uz Android i iOS uređaje), a u ponudi su i domaći naslovi. Hrvatska je do tada bila jedina zemlja u Europskoj uniji u kojoj Apple nije ponudio svoju glazbenu uslugu.

U prvih šest mjesec korištenja pretplata na Apple Music u Hrvatskoj se ne plaća (u drugim zemljama taj period traje tri mjeseca), a zatim slijedi automatska naplata od 44,99 kuna mjesečno (opcija Individual). Glazba se može streamati i na više uređaja (do šest osoba) kroz opciju Family za 69,99 kuna mjesečno.

Ukoliko ne želite nastaviti plaćati uslugu Apple Music, potrebno je pretplatu otkazati najmanje 24 sata prije isteka probnog razdoblja, ako ste se prijavili za besplatno ili sniženo probno razdoblje za upotrebu pretplate.

Otkažete li pretplatu za vrijeme perioda plaćanja, moći ćete nastaviti koristiti uslugu sve do datuma na koji se pretplata obnavlja, ali ako pretplatu otkažete tijekom besplatnog probnog razdoblja, najvjerojatnije ćete odmah izgubiti pristup sadržaju.

Postupak otkazivanja na Android 10 uređaju:
– u gornjem desnom kutu ekrana odaberite svoj račun (Account)
– odaberite Manage Membership
– odaberite otkazivanje besplatnog probnog razdoblja (Cancel Free Trial).

blank

Otkazivanje pretplate na uređajima iPhone, iPad ili iPod touch:
– otvorite Postavke
– odaberite svoje ime
– dodirnite Pretplate (ukoliko ne vidite “Pretplate”, odaberite “iTunes & App Store” > Apple ID > Prikaži Apple ID > prijavite se > odaberite Pretplate)
– odaberite koju pretplatu želite urediti
– odaberite Otkaži pretplatu.

Ukoliko još niste isprobali uslugu Apple Music, pogledajte kako se Apple Music koristi na Android 10 pametnom telefonu Samsung Galaxy S20+.