Održan je prvi Road to WinDays

blank

1.152 sudionika uživo je putem svojih ekrana pratilo online program Road to WinDays. Održana su tri predavanja i okrugli stol

Program Road to WinDays emitiran je iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru, a 1.152 sudionika su dvosatnu konferenciju pratili uživo, putem live streama na Facebooku i YouTubeu. Bilo je omogućeno i postavljanje pitanja predavačima i panelistima, a kako je sve to izgledalo pogledajte u snimci:

Prije konferencije WinDays20, najavljene za kraj rujna u Rovinju (od 28. rujna do 1. listopada 2020.), početkom rujna održat će se drugi Road to WinDays uz koji će se sudionike uvesti u teme konferencije uživo.

Tematski aktualan program bavio se „izdržljivošću“ IT sustava, sigurnošću u situaciji rada od kuće te umjetnom inteligencijom, a završio je panel raspravom na temu budućnosti event industrije. Ilija Ranogajec (Span) objasnio je kako su IT sustavi preživjeli lockdown. Na pitanje sudionika jesu li IT sustavi bili spremni na koronakrizu, odgovorio je da jesu, no da internetski provideri nisu bili spremni na količinu prometa koju smo generirali od kuće.

Ilija Ranogajec
Ilija Ranogajec

Igor Pavleković (Microsoft) upozorio je na najčešće vrste sigurnosnih napada te savjetovao kako ih prepoznati i zaštititi se. Istaknuo je da je statistički od milijun e-mailova koje je Microsoft procesuirao 60.000 sadržavalo maliciozan kod vezan uz COVID-19, a tijekom ožujka ukupna količina poruka sa sadržajem na temu COVIDa povećala se za 84%.

Igor Pavleković
Igor Pavleković

Da bi se sigurno radilo od kuće, tvrtke trebaju omogućiti pristup aplikacijama s udaljenosti, upravljati uređajima i aplikacijama te zaštititi korporativne resurse. Filip Glavota bavio se umjetnom inteligencijom iz perspektive „običnog smrtnika“. Naveo je nekoliko zanimljivih primjera primjene umjetne inteligencije: OpenAI „istrenirao“ je robotsku ruku da nauči složiti Rubikovu kocku i
izgenerirao model koji može samostalno složiti tekst (nakon što je „učio“ pisati na bazi od osam milijuna tekstova).

Filip Glavota
Filip Glavota

Na panelu Fizički, hibridni i virtualni eventi – kakva je budućnost event industrije Tomislav Tipurić (Nephos) moderirao je razgovor u kojem su sudjelovali Ivan Burazin (Shift Conference), Željko Krizmanić (Eventa01), Tea Krpan (Mozaik grupa) i Igor Pavleković (Microsoft). Komentirali su da su virtualni eventi pred organizatore postavili brojne izazove i zahtijevali niz prilagodbi, a globalno je ključno pitanje kako ih monetizirati.

blank

Virtualnim eventima nedostaju ljudski kontakt i druženje, a sadržaj se konzumira na drugačiji način pa ima puno prostora za osmišljavanje novih pristupa koji će pokušati nadoknaditi te nedostatke i omogućiti više interakcije i angažmana sudionika. Završili su u pozitivnom tonu, uz zaključak da nas svaka kriza potiče da preispitamo i osmislimo nove načine djelovanja pa možda upravo neka hrvatska tvrtka napravi softver za evente koji svima nedostaje u radu.

Tijekom prvog izdanja Road to WinDaysa najavljeno je i ponovno otvaranje nominacija za WinDays20 powered by Microsoft kako bi sudionicima najesen donijeli svjež i aktualan sadržaj. Uz „klasične“ nominacije za Technology konferenciju koje će trajati do 10. kolovoza, prvi puta će se otvoriti nominacije i za Business pa će svi oni koji imaju uspješan projekt ili priču dobiti priliku da je nominiraju i, ako uđe u program, ispričaju sudionicima konferencije.

Obzirom da je nemoguće predvidjeti kakva će biti javnozdravstvena situacija u rujnu, organizator je odlučio da se, ukoliko neće biti moguće organizirati okupljanje uživo, konferencija u punom opsegu održi online, sa svim planiranim programskim smjerovima i više od 100 predavanja, što znači da će se svakako održati od 28. rujna do 1. listopada 2020.

Bez obzira hoće li se konferencija održati uživo ili u online formatu, uz pomoć nove kotizacije za virtualnu konferenciju bit će moguće pratiti live stream svih predavanja. Prijave za konferenciju su otvorene online na www.windays.hr/prijava