Kao da pišemo o moćnom flagship pametnom telefonu: Samsung Galaxy A21s

blank

Samsung je predstavio novi Galaxy A21s u koji je ugradio najnovije inovacije poput četiri kamere, ali i bateriju od 5000 mAh

2020. godina bit će teška godina i za proizvođače i za kupce pametnih telefona, zbog epidemije koronavirusa, pokazali su podaci o isporukama u prvom tromjesečju ove godine. Ipak, svjetlo u ovim mračnim vremenima su pametni telefoni koji nam omogućuju da puno toga obavljamo s bilo kojeg mjesta.

Još ako ne moramo previše platiti za telefon, a sudeći po najavljenoj cijeni za Galaxy A21s tako će i biti, onda slobodno planirajte svoj sljedeći pametni telefon koji će vam na prvi pogled izgledati kao da se radi o kakvom moćnom flagship modelu.

blank

Dakle, baterija od 5000 mAh s podržanim brzim punjenjem snagom od 15 W dobro će vam doći za sve što vam padne na pamet, a da nemate strah i sekiraciju od malog postotka preostalog kapaciteta baterije.

Imat ćete veliki Infinity-O ekran od 6,5 inča, ali u HD+ rezoluciji 720 x 1600 piksela, uz Super AMOLED tehnologiju. Unutar ekrana omjera 20:9 je netko izbušio rupicu i smjestio kameru od 13 megapiksela koja podržava i otključavanje prepoznavanjem lica vlasnika telefona. S obzirom na veličinu ekrana, to vam ne bi trebao biti nikakav problem, zar ne? 🙂

Samsung je za model A21s najavio četiri boje plastičnog kućišta, a na hrvatsko tržište sredinom lipnja stižu tri – crna, bijela i plava dok crvena nije u planu. Već je i poznata cijena za Samsung Galaxy A21s, pametni telefon s operativnim sustavom Android 10: 1599 kuna.

blank

Crvena boja na Samsung Galaxy A21s neće biti dostupna na našem tržištu
Crvena boja na Samsung Galaxy A21s neće biti dostupna na našem tržištu

Stražnja četverostruka kamera u obliku slova L, gledano s vrha prema dolje, dolazi u kombinaciji 2 MP dubinski senzor + glavna od 48 MP uz otvor blende f/2.0 + širokokutna od 8 M dok se na desnoj donjoj strani nalazi senzor od 2 MP namijenjen za makro snimke. Pored kamera se nalazi u senzor otiska prsta.

Što se tiče memorije, ona iznosi 64 GB, ali postoji i slabija s 32 GB. Memoriju će biti moguće proširit microSD karticama kapaciteta do 512 GB. Radna memorija će dolaziti u izvedbi s 3 GB, 4 GB i 6 GB. Telefon pokreće čipset Exynos 850 čijih osam procesorskih jezgri radi na taktu do 2 GHz.