Kreiranje 5G rješenja u suradnji s Ericssonom

blank

Verizon 5G Robotics Challenge naziv je projekta u kojem Verizon i Mass Tech Leadership Council (MassTLC), u suradnji s Ericssonom, omogućuju kreiranje 5G rješenja koje će transformirati industriju.

Programeri, mnoga sveučilišta i startuperi kroz Verizon 5G Robotics Challenge koristit će jedinstvenu brzinu, širinu pojasa i prednosti niskog kašnjenja 5G tehnologije kako bi dobili nove uvide, razvili nove korisničke slučajeve i osmisliti inovativne proizvode koji će unaprijediti robotsku industriju. Timovi će stvoriti rješenja u tri ključna područja: industrijska automatizacija, suradnička robotika (tzv. cobots) i automatizacija skladišta.

Pobjednički timovi imat će pristup posebnim 5G mrežama u Verizonovom 5G Cambridge Labu i 5G Waltham Labu (blizu Bostona, Massachusetts), 5G treningu i mentorstvu Verizona i Ericssona te pristup timovima podrške u lokalnoj robotičkoj zajednici kako bi svoje koncepte oživjeli. Dobit će i potporu do 30.000 američkih dolara.

Yossi Cohen, odgovoran za poslovanje s Verizonom u Ericssonu Sjeverna Amerika, kaže: „Nove mogućnosti koje se uvode s 5G zaista imaju snagu za preobrazbu industrije. Ericsson predvodi primjenom 5G-a u industrijskoj automatizaciji i robotici i ponosni smo što smo se udružili s Verizonom i MassTLC-om kako bismo unaprijedili tehnologiju“.

Ericsson već podržava inovacije u robotici – u talijanskoj regiji Toskana surađuje sa Zucchetti Centro Sistemima i BioRobotics Institutom s ciljem stjecanja dubinskog razumijevanja robotskih sustava. Kao dio ovoga, programeri su stvorili inovativnu arhitekturu sustava koja robotsku inteligenciju smješta u oblak s ciljem boljeg iskorištavanja veće računalne snage. 5G je ključan za projekt koji robotima omogućuje „razgovor“ s oblakom putem Ericssonove mrežne infrastrukture.