Dođite pogledati finale Adria League powered by ESL

blank

Zagrebački Velesajam ugostit će finale velike LAN završnice A1 Adria League powered by ESL.

Na Zagrebačkom Velesajmu okupit će se najbolji timovi i igrači s ovih prostora, ali i zaljubljenici u gaming i esport. Dugoočekivano finale druge sezone najvećeg regionalnog esport natjecanja Adria League powered by ESL održava se od 23. do 25. studenoga 2018. u sklopu sajma Reboot InfoGamer kojemu je generalni pokrovitelj A1 Hrvatska.

Uz spektakularne i neizvjesne kvalifikacijske mečeve, rekordna druga sezona A1 Adria lige s 1300 igrača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije donijela je i niz novosti – tri nova sponzora (M SAN Grupa, Samsung Hrvatska i Thermaltake), a A1 Hrvatska u sastav lige uvrstio je i natjecanje u igrama na mobilnim uređajima. Tako su se računalnim naslovima Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends pridružili i planetarno popularni mobile gaming naslovi – Hearthstone i Clash Royale.

Veliko finale A1 Adria lige na Reboot InfoGameru, jednom od najvećih gaming sajmova u svijetu, savršen je finiš sezone natjecanja koje do sada bilježi impresivne brojke, a vrhunac se dakako očekuje ovog vikenda. Drago nam je što će po prvi puta pred velikim brojem gledatelja, bilo u dvorani ili preko streamova, svoje znanje demonstrirati i najbolji igrači u regiji u igrama na mobilnim uređajima”, izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija A1 Hrvatska.

blank
Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija A1 Hrvatska

Svi sudionici velike LAN završnice borit će se za titulu pobjednika druge sezone natjecanja uz nagradni fond od ukupno 24 tisuće eura. Pritom, nagradni fond u Counter-Strike: Global Offensiveu iznosi 10 tisuća eura, jednako kao i u League of Legendsu, dok će se sudionici završnice u Hearthstoneu i Clash Royaleu boriti za nagradni fond od dvije tisuće eura po igri. Osim titule i vrijedne novčane nagrade, pobjednik Counter-Strike: Global Offensive osigurat će i mjesto u zatvorenim kvalifikacijama turnira Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational.

Video igre treća su po veličini zabavna industrija po zaradi (108,9 milijardi dolara u 2017. godini, što je porast od 7,8% u odnosu na godinu ranije), nakon televizije i izdavaštva (knjiga). Svjetska industrija video igara po vrijednosti premašuje filmsku industriju!
Prodaja medijskih prava u gaming industriji u 2018. godini iznosi 176 milijuna dolara što je povećanje u odnosu na prošlu godinu od čak 88,5%.

Ostvaren je i porast mobilne gaming industrije – gaming industrija uprihodila je više od 50 milijardi dolara 2017. godine. Više od tri četvrtine tog iznosa proizlazi iz smartphone gaming industrije, dok preostali iznos otpada na tablet. Ukupni prihodi globalne gaming industrije u 2018. godini dosegnut će 900 milijuna dolara, s porastom od 37,4% u odnosu na godinu ranije.