LG G8 ThinQ imat će vrhunski zvuk uz Crystal Sound OLED tehnologiju

blank

LG G8 ThinQ koristit će OLED zaslon kao audio pojačalo.

Na Mobile World Congressu u Barceloni LG će predstaviti novi model pametnog telefona G8 ThinQ, a glavne novosti će biti prednja ToF kamera i Crystal Sound OLED tehnologija. O ToF kameri već smo vas informirali, a još zanimljivija novost je pomicanje granica zvuka koje će donijeti novi model iz serije G.

blankLG G8 ThinQ s inovativnom tehnologijom Crystal Sound OLED (CSO) koristit će OLED zaslon pametnog telefona kao audio pojačalo. Zbog sve većeg broja korisnika koji pametne telefone koriste kao primarne uređaje za gledanje filmova, igranje igara i slušanje glazbe, potražnja za mobilnim telefonima koji mogu isporučiti visokokvalitetan zvuk je veća nego ikad. LG je već i na prethodnom modelu G7 ThinQ nudio odličan zvuk.

Tehnologiju CSO je samostalno razvio LG, a koristi OLED zaslon kao dijafragmu pri čemu cijela površina vibrira kako bi se proizveo zvuk impresivne jačine. Budući da LG-jeva jedinstvena tehnologija iskorištava cijeli zaslon, CSO poboljšava i jasnoću te je tako lakše prepoznati glasove, a glazbene note su izraženije. Kad se uključi speakerphone način rada, zvuk dolazi s impresivnim basom kroz donji zvučnik. Potpuni stereo je moguć uz 2-kanalni zvuk iz donjeg zvučnika i gornjeg dijela zaslona. Osim poboljšanja zvuka, tehnologija CSO pametnom telefonu LG G8 ThinQ daje i minimalistički izgled.

Najnovije značajke zvuka kod pametnog telefona LG-eve serije G i bliske suradnje s audio partnerom – kompanijom Meridian su:
– DTS:X 3D Surround zvuk emulira 7,1-kanalni sustav s ili bez slušalica, po prvi put kod LG-ja
– Hi-Fi Quad DAC konverter povećava iskustvo slušanja reprodukcijom zvuka iznimne vjernosti te mogućnošću povećanja kvalitete (up-sampling) audio datoteka
– Podrška za kodek Master Quality Authenticated (MQA) za visokokvalitetni audio streaming čak i za one korisnike bez neograničenog podatkovnog prometa
– Boombox zvučnik koristi unutarnji prostor telefona kao rezonantnu komoru za generiranje nevjerojatnih basova i veće glasnoće.

„Naša predanost da zvuk pametnog telefona dovedemo na novu razinu se jasno vidi i kod pametnog telefona LG G8 ThinQ “, rekao je Chang Ma, stariji potpredsjednik i voditelj Odjela proizvodne strategije u kompaniji LG Electronics Mobile Communications. „Razvijajući nove tehnologije i blisko surađujući s najboljim partnerima audio industrije, LG će nastavljati isporučivati kvalitetu zvuka koju korisnici zahtijevaju i zaslužuju.“

Posjetitelji sajma Mobile World Congress u Barceloni mogu posjetiti LG-ev štand od 25. do 28. veljače kako bi iskusili tehnologiju Crystal Sound OLED na telefonu LG G8 ThinQ skupa s brojnim drugim inovacijama u području pametnih telefona.