LG najavljuje nešto vrlo zanimljivo za IFA sajam

blank

Na predstojećem IFA sajmu u Berlinu LG će predstaviti nove mobitele, ali i internetski preglednik za dvostruki ekran

LG će na sajmu konzumne elektronike u Berlinu 6. rujna 2019. predstaviti nove mobilne telefone, a jedan od njih imat će Dual Screen, poput dvostrukog ekrana na modelu LG V50 ThinQ 5G predstavljen u Barceloni na MWC 2019.

Za taj Dual Screen spremaju i poseban internetski preglednik Whale razvijen u suradnji s najvećom internetskom tražilicom u Južnoj Koreji – NAVER. Preglednik je optimiziran za maksimalnu iskoristivost pametnih telefona s Dual Screenom kako bi se multitasking doveo na potpuno novu razinu.

Whale se temelji na Googleovom open-source pregledniku Chromium te podržava ono što NAVER naziva omnitasking – mogućnost obavljanja nekoliko zadataka istovremeno na jednom zaslonu. Whale podržava način rada koji se temelji na razdvojenom zaslonu s podesivim razdjelnikom kako bi omogućio pregledavanje dvije stranice unutar iste kartice.

NAVER Whale
NAVER Whale

U kombinaciji s LG Dual Screenom, Whale poprima potpuno novu dimenziju s mogućnošću brzog i jednostavnog kretanja između dva zaslona na kojima se pregledava sadržaj. Korisnici koji uživaju u kupnji putem interneta moći će odabrati željeni proizvod iz glavnog izbornika na jednom zaslonu, dok na drugom zaslonu čitaju opis proizvoda.

Uz NAVER Whale će se moći istovremeno pretraživati i čitati vijesti na svojim omiljenim web stranicama na dva različita jezika, a bit će unaprijed instaliran na uređajima koji će se predstaviti u Berlinu.