Microsoft AccountGuard za kibernetičku sigurnost

blank

Microsoft AccountGuard je projekt Microsoftovog programa za obranu demokracije, najmodernija usluga kibernetičke sigurnosti koja se besplatno nudi organizacijama koje koriste Office 365

Ususret skorim izborima za Europski parlament, Microsoft je besplatno ponudio AccountGuard namijenjen svim političkim kandidatima, strankama i stožerima kampanja koji rade na lokalnoj ili nacionalnoj razini u navedenim europskim zemljama. AccountGuard je stavljen na raspolaganje i think tank, neprofitnim i nevladinim organizacijama koje rade na pitanjima vezanim uz demokraciju i izborni integritet.

Microsoftov potpredsjednik odjela za EU vlade, John Frank, objavio je proširenje usluge AccountGuard. Od sada je usluga Microsoft AccountGuard dostupna i u Hrvatskoj, uz proširenje koje je zahvatilo ukupno osam dodatnih europskih zemalja – u Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Švicarskoj.

blankPolitičke kampanje su posebno podložne napadima. Zbog velike količine osjetljivih informacija one su prvorazredna meta, s često nedostatnim implementiranim sigurnosnim mjerama ili resursima za sprečavanje provala. Kako bi se riješio taj problem, nedavno smo najavili proširenje naše usluge kibernetičke sigurnosti Microsoft AccountGuard na dvanaest novih tržišta EU. Sad dodatno širimo pristup na još osam zemalja u Europi te je usluga dostupna i u Hrvatskoj, Cipru, Grčkoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Švicarskoj“, rekao je John Frank, potpredsjednik odjela za EU vlade u Microsoftu.

Pružamo besplatne treninge kibernetičke sigurnosti za sve kandidate, kampanje, političke stranke, think tank i neprofitne organizacije u izbornom prostoru uoči europskih izbora. Do sada smo osposobili gotovo 1.000 osoba, uključujući europske političke skupine i mreže, kao i neke od nacionalnih političkih stranaka i vladinih dužnosnika koji rade na izborima u Švedskoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Rumunjskoj i Belgiji. Naše se obuke nude na nepristranoj osnovi, tehnološki su neutralne i usklađene s načelima iz europskog izdanja knjige o kibernetičkoj sigurnosti u kampanjama škole Harvard Kennedy, te im je cilj pomoći netehničkim stručnjacima u primjeni osnovnih kibernetičkih higijenskih praksi u svojim aktivnostima.“

Otkrijte više informacija o usluzi AccountGuard