Huawei P30 lite s trostrukom kamerom i cijenom od 2899 kuna

Huawei P30 lite

Sad je obitelj P30 kompletna. Huawei je predstavio trećeg člana, model P30 lite koji se može pohvaliti s trostrukom stražnjom kamerom od 48 megapiksela

S 48 megapiksela moći ćete s Huaweijem P30 lite snimiti fotografiju i ispisati ju za poster, ukoliko se poželite vratiti iz digitalnog u analogni svijet. Trostruka stražnja kamera sastoji se od ultraširokog kuta s objektivom od 8 megapiksela, glavne kamere od 48 megapiksela te senzora dubine, a svime upravlja umjetna (AI) inteligencija.

Huawei P30 lite (5)

Telefoto objektiv najbolje zadržava detalje na objektu, dok širokokutni objektiv omogućuje korisniku da snimi više toga odjednom. Kamera visoke, 48 MP, rezolucije koristi vlastitu „supersampling“ tehnologiju koja omogućuje zumiranje bez gubitka kvalitete pa korisnici dobivaju dvostruki optički zum ekvivalentan onom na profesionalnim telefoto objektivima.

Podržano je i snimanje super-slow motion videa u 480 fps koji usporava pokret 16 puta kako bi naglasio objekt u pokretu.

Huawei P30 lite pokreće čipset Kirin 710 na taktu do 2,2 GHz, Android 9.0 je kombiniran uz EMUI 9.0.1 sučelje, a interna memorija iznosi 128 GB. Telefon je namijenjen ponajviše mladim korisnicima koji za telefon ne žele dati 1000 eura tako da se cijena od 2899 kuna čini vrlo dobrom.

Huawei P30 lite (2)

Kućište modernog izgleda je dostupno u tri boje: Midnight crna, Pearl bijela i Peacock plava. Boje predstavljaju i novi Huaweijev gradijent boja koji spaja visoki sjaj s futurističkim glamurom. Cijeli proces uključuje dva pokrova. Prvi je obojan gradijentnim završetkom koji se dobiva u postupku pomoću lasera. Gornji sloj dodaje finu strukturu koja presijava, lomi i razlijeva svjetlost, dodajući očaravajući sjaj uređaju, a koji posebno dolazi do izražaja pod suncem.

Huawei P30 lite (3)Huawei P30 lite dolazi s 6,15 inčnim Dewdrop fullHD+ zaslonom koji koristi minijaturan zub u obliku rose, omogućujući uređaju da dostigne omjer zaslona i kućišta od 84,1 posto.
Svidjet će vam se sigurno funkcionalnost s video zvukovima zvona, nativno je ponuđena, a korisnici mogu skinuti klipove s društvenih mreža ili web-stranica.

Od ostalih karakteristika, spomenimo kako Huawei P30 lite dolazi u verzijama od 4 GB i 6 GB radne memorije, ima prednju kameru od 24 megapiksela, bateriju kapaciteta 3340 mAh, podržano brzo punjenje snage 18 W putem USB Type-C konektora.

Huawei P30 lite (1)