Mini perilica posuđa Bob je uređaj koji će vam olakšati život

blank

Suđerica je mnogima san, ali ju nemaju iz razloga što nemaju dovoljno prostora za nju. Rješenje nudi francuski Bob koji se spaja na Wi-Fi

U velikim kućama i stanovima te u uredima perilice posuđa (suđerice) neizostavni su dio interijera. Ali, što ako živite u malom podstanarskom stanu, imate kamp kućicu, maleni brodić ili pak mali ured? Pogledajte inovativnu perilicu posuđa Bob. Mi smo ju isprobali u Berlinu, na sajmu IFA 2020, na posebnom događanju SHIFT Mobility meets IFA NEXT.

blank

Specifičnost perilice posuđa Bob su njezine dimenzije, prenosivost, ali i posebni kertriđ od 120 mililitara koji se jednostavno umetne u perilicu te omogućuje do 30 ciklusa pranja. Kazeta sa sapunicom (kertriđ) se nakon što se potroši može ponovo napuniti – potrebno ju je poslati proizvođaču same perilice. Nije vam potrebna niti sol za perilicu posuđa; dovoljno je samo natočiti 3,9 litara vode u spremnik. Bob 3+1 je kompilacija koja uključuje tri pop kazete + jednu rock’n’roll kazetu namijenjenu čišćenju same perilice.

blank

Kapacitet perilice posuđa Bob su dva seta posuđa:
– 16 čaša ili
– 8 tanjura promjera do 29 cm + 2 posudice + 4 seta pribora za jelo + 2 čaše + 2 šalice.

S prednje strane suđerice nalaze se promjenjive maske za vratašca tako da boju suđericu možete prilagoditi svojem okolišu. Ili pak promijeniti izgled vrata odabirom između 12 različitih boja ukoliko recimo promijenite podstanarski stan. Sama perilica dolazi u dvije boje, u crnoj i bijeloj. Bob se spaja i na internet jer ima ugrađeni Wi-Fi, a za napajanje koristi napon od 220 volti.

blank

blank

Širina perilice posuđa Bob je 34 cm, visina 49, a kad se vrata perilice otvore ukupna dubina je 83 centimetra. Dubina same perilice je 49 centimetara dok vrata zauzimaju 34 centimetra. S prednje se strane nalazi LCD ekran u boji dijagonale 2,2 inča (320 x 240 px). Spomenimo i masu perilice od samo 10,9 kilograma.

Brzo pranje je gotovo za samo 20 minuta (čaše za 10 minuta). Može se birati između pet programa pranja: Express, Daily, Intensive, Glasses, Eco.

blank

Tijekom pranja na 30-70°C Bob troši samo 2,9 litara vode, uz 0,35 kWh struje tijekom jednog ciklusa pranja. Proizvod je osmislila francuska tvrtka Daan Technologies, smještena u Parizu, a proizvodnja se odvija u zapadnom dijelu Francuske. Bob je inovativan po još jednom detalju te je ovo 2-u-1 perilica posuđa i ultraljubičasti sterilizator (potrebno je nadoplatiti 39 eura za ovu opciju). U perilici se može staviti i maska za lice kako bi se uz UV-C sterilizaciju kroz samo nekoliko minuta ubile bakterije i virusi, što je odlično u ovo vrijeme koronavirusa.

blank

Bob u prodaju stiže tijekom jeseni 2020. uz jamstvo od dvije godine. Cijena za perilicu posuđa Bob je 349 eura, ali tijekom prednarudžbi cijena je snižena na 299,90 eura. Ekstra opcija je zaštita od krađe, što košta dodatnih 10 eura.

O perilici posuđa Bob pričali smo nakon povratka iz Berlina, u emisiji Tech radar na N1 televiziji te u emisiji Novi milenij (emitira se na TV postajama: Slavonsko-brodska TV, TV Nova, TV Istra, Poljoprivredna TV, Televizija Herceg-Bosne, Trend TV (TV 4 Rijeke), Samobor TV i Srce TV. Pogledajte snimke obje emisije: