Mnogi učenici žele ići u školu, a ne sjediti kod kuće, pokazuje Viberova anketa

blank

Počela je nova školska godina, a 71 posto korisnika Vibera smatra da bi se nastava trebala održavati u školama, a ne online

Viber je u 24 zemlje Europe, APAC & MENA regija (uključujući i Hrvatsku s 5475 sudionika) proveo zanimljivu anketu u kojoj je sudjelovalo oko 185.000 sudionika. Zaključak: 71 % sudionika ankete na Viber Hrvatska communityju smatra da bi školska godina trebala započeti u učionicama. Isto je pitanje postavljeno i u specijaliziranom communityju za nastavnike – 68 % nastavnika odgovorilo je da bi školska godina trebala započeti u školama.

Na svjetskoj razini, više od 70% korisnika je reklo da će koristiti Viber u nadolazećoj školskoj godini kako bi međusobno ostali povezani s roditeljima, nastavnicima i učenicima.

blank

U prosjeku, 22 % korisnika ankete izjavilo je da koriste Viber na desktopu ili tabletu kao primarni alat u obrazovanju. Postoci za Mađarsku i Ukrajinu još su veći – skoro 27 % tj. 24% korisnika
izjavilo je da koriste Viber u edukacijske svrhe. Druge zemlje uključene u globalnu anketu su s područja Zapadne Europe – Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Njemačka, kao i zemlje iz azijsko-pacifičkog područja, Bliskog Istoka te Sjeverne Afrike.

Iznenađujuće, većina anketiranih korisnika izjavila je da će koristiti Viber u nadolazećoj školskoj godini kako bi komunicirala ne samo s nastavnicima i učenicima već i s – roditeljima. Široki
raspon Viberovih opcija / platformi u sebi objedinjuje usluge video chata, grupnih chatova i anketa, sve osigurano s iznimno visokom razinom sigurnosti i obostrane enkripcije, čini Viber idealnim suplementarnim alatom koji podržava i online i offline obrazovni proces.

“Prije godinu dana, obrazovani proces koji je 100 % remote činio se kao veoma daleka verzija budućnosti. No, zbog COVID-19 krize svi smo bili svjedoci tome da se ta verzija budućnosti ostvarila u samo par tjedana. Kao roditelj koristim Viber za komunikaciju sa svojom djecom jer je trenutačno najsigurnija opcija te želim zaštititi našu privatnost, podatke i razgovore od drugih kompanija koje ih mogu zlorabiti. No, u zadnjih nekoliko mjeseci primijetio sam da mnogi roditelji, učenici i nastavnici diljem svijeta koriste Viber kako bi ostali u kontaktu te nastavili s obrazovnim procesom. Veoma smo ponosni što možemo pružiti ovakvu dozu fleksibilnosti i sigurnosti svima uključenima u ovaj proces” izjavio je Djamel Agaoua, CEO Rakuten Vibera.

Nove mogućnosti i opcije unutar Vibera, kao što su podsjetnici u My Notes te poboljšanja medijske galerije, također će biti lansirane u nadolazećim tjednima. Krajem prethodne školske godine Viber je diljem svijeta bio korišten za različite edukacijske opcije. Temeljem internog istraživanja, interno napravljenim ranije ove godine od strane Vibera u osam zemalja CEE regije, 65 % nastavnika reklo je da koriste Viber kao alat koji podržava komunikaciju između nastave.